• Головна
  • Сьогодні для підприємців Львівщини останній день подання декларації
11:17, 11 лютого 2013 р.

Сьогодні для підприємців Львівщини останній день подання декларації

11 лютого 2013 року – останній день, коли фізичні особи-підприємці можуть подати декларацію про майновий стан і доходи

Як повідомив начальник відділу звязків з громадськістю Жовківської ДПІ у Львівській області Олександра Бомбергер фізичні особи – підприємці за підсумками календарного року подають декларацію про майновий стан і доходи до органу державної податкової служби за місцем своєї податкової адреси.

"Декларацію подають протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного періоду, тобто не пізніше ніж 11 лютого 2013 року." -кажуть у податковій.

У декларації про майновий стан і доходи зазначають суму отриманих доходів від провадження господарської діяльності та суму податків, яка підлягає сплаті до бюджету або поверненню.

Разом із такою декларацією подають додаток № 5 «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб, отриманих фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності». Відповідний додаток заповнюють на підставі даних книги обліку доходів і витрат. Тут зазначають назву та код виду діяльності згідно з КВЕД, за здійснення якого одержано дохід, суму одержаного доходу, вартість документально підтверджених витрат, пов’язаних з господарською діяльністю, суму чистого оподатковуваного доходу.

Водночас фізичні особи – підприємці самостійно здійснюють розрахунок податкових зобов’язань і зазначають авансові платежі на 2013 рік з податку на доходи фізичних осіб.

У разі отримання інших доходів, аніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних видів діяльності, необхідно зазначити у декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи, які оподатковують за загальними правилами встановленими для платників податку – фізичних осіб. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...