• Головна
  • Як нараховуватимуть допомогу по безробіттю в Україні на період карантину
09:38, 1 квітня 2020 р.
Надійне джерело

Як нараховуватимуть допомогу по безробіттю в Україні на період карантину

Нещодавно в уряді прийняли поправки до порядку реєстрації безробітних, їх перереєстрації та обліку.

Як повідомили у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, упродовж карантину (наразі - до 24 квітня 2020 року), статус безробітного надаватимуть одразу після отримання заяви від особи, а допомогу по безробіттю призначатимуть з першого дня після реєстрації.

У період надзвичайної ситуації не застосовуватимуть 7-денний період для активного пошуку роботи без необхідності відвідувати співбесіди. Натомість за цей час працівники служби зайнятості підбиратимуть можливі варіанти роботи для громадян та формуватимуть комплекс заходів для кар'єрного радника та конкретного безробітного для працевлаштування.

Окрім цього, людям без роботи дозволять на відвідувати службу зайнятості протягом 30 і більше календарних днів. Але упродовж цього періоду безробітні й працівники служби зайнятості спілкуватимуться дистанційно - телефоном чи електронною поштою.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав як нараховуватимуть пенсії та соцвиплати на період карантину, як надаватимуть житлово-комунальні послуги та як оплачуватимуть лікарняні.

Джерело: Мінекономіки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #безробіття #допомога #виплати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,74
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...