• Головна
  • Не коронавірусом єдиним: добірка фільмів та серіалів про вимирання людства
09:13, 29 березня 2020 р.
1
Надійне джерело

Не коронавірусом єдиним: добірка фільмів та серіалів про вимирання людства

Зараз увесь світ панікує та перебуває на карантині через пандемію та поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Редакція 032.ua наголошує, що панікувати не потрібно: просто дотримуйтеся правил карантину і дивіться, до яких страшніших ситуацій готували людство творці кіно.

“Ходячі мерці” (2010 - 2019)

Культовий серіал Френка Дарабонта, перший сезон якого вийшов у світ в жовтні 2010 року. “Ходячі мерці”, або “І мертві підуть” (в деяких перекладах) - це екранізація постапокаліптичних коміксів Роберта Кіркмана, Тоні Мура і Чарлі Адларда. Головний герой Рік Грайс прокидається в лікарні після поранення на завданні та бачить, що усі лікарі та медсестри відсутні, будівля перебуває в руїні, а на вулиці стався зомбі-апокаліпсис. Невідомий вірус вбиває людей, а потім заволодіває їхнім мозком та перетворює на ходячі трупи, які прагнуть їсти живу плоть. Вцілілі люди збираються разом, щоб протистояти навалі інфікованих. Уже вийшло 10 сезонів на 139 серій, і нещодавно творці заявили, що збираються продовжувати серіал.

“Зараза” (2011)

Стівен Содерберг зняв фільм-катастрофу “Зараза” (Contagion), що розповідає про поширення невідомого вірусу, який передається при будь-якому контакті зі зараженими поверхнями. Нову хвилю популярності кінострічка здобула з початком поширення епідемії коронавірусу. Сюжет показує спроби лікарів та науковців виявити, звідки походить хвороба та як її зупинити: ось тільки чи вдасться їм зупинити пандемію?

“Я - легенда” (2007)

Подібна тематика присутня і в американському фільмі жахів Френсіса Лоуренса “Я - легенда”. Екранізація роману Річарда Метісона розповідає про можливо останню людину на землі, що вижила після глобальної епідемії штучного вірусу. Головний герой (Вілл Сміт) працює над створенням антивірусу і пошуком джерела розповсюдження зарази. За кожною дією військового медика слідкують жертви вірусу - інфіковані мутанти, що ховаються у тіні.

“Потяг до Пусана” (2016)

Південнокорейський фільм від режисера Йон Сан Хо, який розповідає про пасажирів швидкісного потягу Сеул-Пусан, яким доводиться протистояти зомбі-апокаліпсису. 

“Вірус” (2016)

Фільм жахів Аріеля Шульмана та Генрі Джооста “Вірус” розповідає про поширення невідомого досі захворювання, яке передається через глистів. Заражені безперервно їдять та випльовують кров. Мешканці невеликого містечка в Каліфорнії ізольовані спецслужбами і починають занепадати духом. Головна героїня намагається врятувати свою сестру, яка також заразилася вірусом.

“Меггі” (2015)

Якщо до Арнольда Шварценеггера додати трохи сюжету про зомбі-апокаліпсис, вийде постапокаліптичний драматичний фільм жахів “Меггі” від Генрі Хобсона. Відомий актор та політик тут грає роль люблячого батька: коли його донька Меггі заражається невідомим вірусом та перетворюється на зомбі-канібала, він робить усе можливе, щоб полегшити її страждання.

“Ворожнеча” (2017)

Канадський фільм “Ворожнеча” (у рос. перекладі “Голодні Z”) - це фільм жахів Робіна Обера про те, як регіон Квебек потерпає від атаки зомбі. Зі всього населення тут залишилося лише кілька людей, які у різних ситуаціях протистоять інфікованим нападникам.

“Всесвітня війна Z” (2013)

Американська постапокаліптична жахалка від Марка Форстера з Бредом Піттом у головній ролі. Сюжет створено за романом Макса Брукса: жахлива пандемія охоплює світ і люди починають перетворюватися на зомбі та заражати інших. Представники ООН разом з крутим слідчим Джеррі Лейном летять на базу США у Південній Кореї, звідки вперше повідомили про зомбі. Група людей збирає усю наявну інформацію про вірус та накопичує міжнародні сили, щоб протистояти навалі зомбі.

“Божевільні” (2010)

Режисер Брек Ейснер вирішив зробити ремейк старого американського однойменного фільму жахів 1973 року. Історія розповідає про невелике містечко, мешканці якого потерпають від невідомого вірусу, який передається через питну воду. Інфіковані люди сходять з розуму та починають вбивати своїх співмешканців. Місто закривають на карантин…

“Штам “Андромеда” (1971)

Старенький, але від того не менш цікавий, науково-фантастичний трилер від Роберта Вайза. У основу сюжету лягла історія Майкла Крайтона про те, як на містечко в Аризоні впав військовий супутник, що збирав у космосі зразки мікроорганізмів для створення бактеріологічної зброї. Загадкова субстанція вирвалася з апарату й убила майже всіх жителів, крім старого й немовляти. Тепер група вчених на базі секретної лабораторії має розробити план протидії космічному мікроорганізмові. Існує також 4-серійний мінісеріал за мотивами оригінальної історії, який зняли 2008 року.

"Погром" (2017)

Режисер Джо Лінч запропонував глядачам подивитися на історію, у якій світ заразився невідомим вірусом, який назвали ID7. Люди інфікуються дуже швидко, і особливістю його дії є червоні зіниці та аморальні вчинки. Головний герой Дерек Чо намагається виправдати вчинки людей, які діяли в стані афекту, але через деякий час їхній офіс закривають на карантин разом з людьми…

“Судний день” (2008)

Фантастичний постапокаліптичний бойовик від британця Ніла Маршалла. Сюжет розповідає про вірус “Жнець”, який поширився в Шотландії як смертельна епідемія грипу. Влада ввела надзвичайний стан та веліла чекати підмоги, яка так і не прийшла, люди намагаються врятувати своє життя, але наштовхуються на високу сталеву стіну. У місті панує хаос і анархія, заражені люди перетворюються на дикунів… Через кілька десятків років британці все ж вирішують допомогти позбутися вірусу і вирушають в інфіковану зону... Особливістю фільму є велика кількість відсилок до фільмів “Чужий”, “Індіана Джонс”, “Хоробре серце” та інших.

“Вірус” (1980)

Одним із найпопулярніших фільмів свого часу став японський “Вірус” Кіндзи Фукасаку, який розповідає про смертоносний вірус MM88, виготовлений американським вченим. Його особливістю є те, що він підсилює будь-яку іншу бактерію чи вірус, з яким контактує. Літак, який перевозив MM88 падає, і в світі виникає пандемія, відома як “італійський грип”...

“Носії” (2009)

Американська постапокаліптична хорор-драма режисури братів Пасторів. За сюжетом, жахлива інфекція спричинила апокаліпсис у світі. Вона швидко поширюється та вбиває людей у жахливих муках. Четверо друзів уникнули зараження та вирішують добратися до мотелю на океанському узбережжі, де сподіваються пережити катастрофу.

“Протистояння” (1994)

Міні-серіал Міка Гарріса, знятий за мотивами однойменного твору Стівена Кінга про один із варіантів апокаліпсису на Землі. Вчені секретної лабораторії розробляють смертельний вірус і бактеріологічна зброя виривається на свободу. Дуже швидко зараза поширюється по всій планеті та вбиває майже всіх. Ті, хто вижили, діляться на два табори - праведники, які ще сподіваються змінити життя на краще і повернути колишній світ, і грішники — ті, хто хоче взяти від життя все і зараз та жити у своє задоволення. Передбачувано, має розпочатися протистояння між групами, однією з яких керує сам Люцифер.

“Єремія” (2002 - 2004)

Постапокаліптичний телесеріал створив Джозеф Майкл Стражинський на основі графічних романів Германа Гаппо. Дії відбуваються у 2021 році, через 15 років після епідемії “Великої  смерті”, коли загинула більша частина населення планети. Живими залишилися лише діти, які не досягли статевої зрілості. Уже дорослими вони мають відновити світ.

Читайте також: Коронавiрус в Українi: хронiки карантину/надзвичайної ситуації у Львові та області

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #фільм #серіал #вірус #кіно #мінісеріал #пандемія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
Вовк Галицький
29 березня 2020 р., 14:41
Дякую,дуже дякую. Наразі в тему. Заспокоїли.
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...