• Головна
  • На Львівщині затримали "братків" за вимагання 208 тис. грн з підприємця, - ФОТО
16:58, 28 березня 2020 р.
Надійне джерело

На Львівщині затримали "братків" за вимагання 208 тис. грн з підприємця, - ФОТО

28 березня оперативники Львівщини затримали двох осіб, які вимагали у підприємця грошей за вирішення питання з посадовцями у територіальній громаді. Їх спіймали під час отримання 168 тисяч гривень хабаря. Обох затримали за ст. 208 КПК України, тривають обшуки у них вдома, в автомобілях та у приміщеннях ОТГ.

Як повідомили у поліції Львівської області, у лютому до них звернувся місцевий підприємець, який виграв тендер на реконструкцію кінотеатру в одному з райцентрів області за бюджетні кошти. Після того, як частина робіт уже була виконана, у чоловіка виникли труднощі з перерахуванням коштів за їх виконання. "Вирішити" питання йому пропонували допомогти два чоловіка з кримінального середовища, за 7% "відкату" від загальної суми - 208 тисяч гривень. Зловмисники пропонували посприяти у питаннях з посадовцями та не створювати штучних перешкод.

Коли підприємець відмовився, йому почали погрожувати розправою. Під керівництвом слідчих він погодився співпрацювати зі зловмисниками та передав їм 40 000 гривень. Сьогодні мав віддати другу частину "траншу" у сумі 168 тисяч гривень, де вони й попалися правоохоронцям.

За ч.2 ст. 189 та ч.1 ст. 14 і ч.3 ст. 368 ККУ відкрили кримінальне провадження, триває досудове розслідування. Незабаром затриманим вручать підозру та оберуть міру запобіжних заходів. Після проведення необхідних процесуальних заходів буде надана правова оцінка діям посадових осіб об’єднаної територіальної громади.

Читайте також: На Львівщині спіймали 36-річного водія Toyota Land Cruiser, який на кордоні збив працівника СБУ

Джерело: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...