• Головна
  • Як хвостата Бєлка уже шість років охороняє військову частину у Львові, - ФОТО
15:14, 24 березня 2020 р.
Надійне джерело

Як хвостата Бєлка уже шість років охороняє військову частину у Львові, - ФОТО

Із лютого 2014 року до військової частини 4114 у Львові "прибилась" безхатня собака з "кліпсою" у вусі. У той час, коли надворі збиралися мітингувальники, вона грілась біля них та комунікувала, і часом заходила "в гості" до військовослужбовців.

Як розповіли у пресслужбі в/ч 4114, солдати завжди її пригощали залишками їжі, від яких собачка не відмовлялася. І коли спалахнула "Ніч гніву" з 18 на 19 лютого у Львові, тваринка прийшла до військових і почала їх захищати до останнього. Уже після пожежі тодішній командир частини полковник Валерій Смолов вирішив назначити для собаки пожиттєвий прихисток та харчування: так на службу заступила "позаштатна працівниця" Бєлка.

"Її щоранку можна зустріти на порозі військової частини. Своїм виглядом вона демонструє, що "несе службу" на рівні з військовослужбовцями. Під її пильним поглядом ніхто сторонній не пройде. Коли потік відвідувачів спадає, вона йде відпочивати. Під кінець робочого дня знов заступає на чергування, яке триває цілу ніч. Це звичайна дворова порода собаки, проте відповідальності та дисциплінованості їй не позичати", - зауважили у військовій частині.

Саме через свій світлий окрас її почали називати Бєлкою та одразу змайстрували будку. Зараз вона - надійна помічниця та улюблениця усієї частини. Під час чергування військові завжди дослухаються до гавкоту собаки, вона часто патрулює біля контрольно-пропускного пункту частини.

"Коли на території частини працювало інше приміщення КПП, то вона заступала в наряд і відігравала свого роду функцію "людинодетектора": якщо свій - не реагувала, якщо чужий – подавала знак", - розповів черговий військової частини майор Юрій Соболєв.

Місцеві мешканці добре знають гвардійську собаку і полюбляють пригостити її гостинцем. Остання, як справжній військовослужбовець, полюбляє порядок, тому біля її будки завжди чисто не через те, що там прибирають, а тому що вона дисциплінована і не смітить.

Читайте також: Незрячийсобака допоміг патрульним у Львові виявити крадіжку, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...