• Головна
  • Діти і коронавірус: що варто знати батькам і що розповідати малюкам про COVID-19
16:08, 23 березня 2020 р.
Надійне джерело

Діти і коронавірус: що варто знати батькам і що розповідати малюкам про COVID-19

Діти не мають вищого ризику захворіти на COVID-19, ніж дорослі: саме доросле населення становить переважну більшість випадків. Ще не відомо, чи можуть діти із важкими хронічними, чи, до прикладу, серцево-судинними захворюваннями, мати тяжчий перебіг нової коронавірусної інфекції. Але є низка спостережень від медиків щодо того, як проходить ця хвороба у дітей.

За даними Центру контролю та запобіганню хворобам (CDC Global) заявив, що дітей можна захистити та залучити до запобігання поширенню коронавірусу. Для цього їм потрібно розповісти про прості правила, які допоможуть вберегти здоров'я.

Насамперед, потрібно регулярно мити руки теплою водою з милом протягом 20-40 секунд. Якщо немає такої можливості, руки слід обробити дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%; уникати контакту із людьми, які кашляють і чхають; щодня дезінфікувати поверхні до яких часто торкаються у побутових приміщеннях: столи, крісла з твердими спинками, дверні ручки, вимикачі, пульти, ручки, столи, туалети, мийки тощо.

Дитячі речі та м'які іграшки, які підлягають пранню, прати згідно з інструкціями виробника. Якщо можливо, прати речі варто при найвищих температурних режимах та ретельно їх сушити.

Слід пам'ятати, що симптоми COVID-19 схожі у дітей та дорослих. Однак у дітей з підтвердженим COVID-19 зазвичай спостерігаються легкі симптоми. Повідомляється, що симптоми у дітей схожі на застуду: лихоманка, нежить та кашель. Повідомлялося також про блювання та діарею.

Якщо дитина здорова, у неї немає необхідності носити маску. Тільки ті, хто мають симптоми хвороби, або які надають допомогу хворим, повинні носити маски.

Читайте також: Соцмережами розганяють черговий фейк: тепер про бійку в транспорті Львова через коронавірус

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...