• Головна
  • У Львові поширюють фейк соцмережами про штраф за дітей на вулицях під час коронавірусу
12:08, 18 березня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові поширюють фейк соцмережами про штраф за дітей на вулицях під час коронавірусу

Днями у соцмережах з'явився ще один фейк, пов'язаний із карантином та коронавірусом. Цього разу львів'ян лякають штрафами і кримінальною відповідальністю за те, що випустили дітей з дому.

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua, користувачі фейсбуку, вайбера отримують такі повідомлення у месенджери, частині людей приходять SMS приблизно такого змісту: "Від завтра на вулицях не повинно бути дітей, в умовах карантину вони всі сидять вдома". У повідомленні також вказані статті КУпАП та Кримінального кодексу України, які нібито передбачають штраф до 5100 гривень чи ув'язнення до 5 років за порушення "режиму".

За словами голови ГО "Варта-1" Ігоря Зінкевича, автори повідомлення поширюють неправду, окрім того, цікавий факт - котролюючим органом у повідомленні називають "патрульну службу", яку в Україні вже понад рік як реформували й перетворили на патрульну поліцію. Активіст закликав львів'ян вдумливо читати текст і не вірити неофіційним джерелам.

Окрім цього, читачі Зінкевича обурились тим, що він "розсекретив" фейк, мовляв, це було добре для того, щоб батьки задумалися. Втім львів'янин переконаний: дітям потрібно гуляти, але їхню безпеку мають забезпечити батьки. Якщо ж такої можливості немає, то краще утриматися від прогулянок і тримати дистанцію між людьми. Також варто не забувати часто мити руки з милом чи антисептиком і не торкатися руками рота, простіше кажучи - дотримуватися базових правил гігієни.

Нагадаємо, раніше у соцмережах поширювали неправдиву інформацію щодо можливого розпилення над Львовом дезінфікуючих засобів чи неіснуючих ліків від коронавірусу з вертольота. Зазначимо, що інформацію про карантин і все, що з ним пов'язано, слід шукати на офіційних сайтах чи каналах МОЗ, Львівської міської ради, Львівської ОДА, Центру громадського здоров'я Украни, а не у соцмережах.

Читайте також: У Львові вже у 24 людей підозрюють коронавірус: аналізи відправили у столицю

Джерело: Ігор Зінкевич

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,04
40,08
EUR
43,00
43,07
PLN
9,90
9,93
Оголошення
live comments feed...