• Головна
  • Як вибрати алкотестер. Що потрібно знати аби зробити правильний вибір?
Новини компаній
13:00, 12 березня 2020 р.

Як вибрати алкотестер. Що потрібно знати аби зробити правильний вибір?

Новини компаній

Чомусь в наш час прийнято вважати, що алкотестер – пристрій, який застосовують у своїй роботі тільки співробітники дорожньої поліції або деякі автомобілісти можуть також доповнювати цим приладом арсенал своїх автомобільних аксесуарів. Але хай там як, проте алкотестери також будуть корисні й для будь-яких підприємств, де необхідно мінімізувати кількість нещасних випадків та аварійних ситуацій.

Ось чому, багато відповідальних водіїв й не тільки, задаються питаннями: «Як вибрати алкотестер?», «Які бувають їх різновиди?» та ін. Ну що ж, про це та про те, де саме купувати надійні алкотестери та головне із гарантією якості ми з вами й поговоримо далі.

Які бувають алкотестери та в чому полягає принцип дії пристрою?

Перед покупкою такого пристрою слід визначитися, для яких цілей купується алкотестер. Також варто відзначити, що існують алкотестери хімічні, електрохімічні, електронні. Залежно від їх призначення прилади поділяються на такі три основні типи:

  • персональні (використовують для індивідуального контролю, вони не покажуть точної кількості алкоголю, але сповістять чи є він у крові;

  • спеціальні – прилади більш високого класу (мають високу точність вимірювань, оснащені спеціальним електрохімічним датчиком, крім того мають високу швидкодію, однак свідчення цього та попереднього виду алкотестерів не можуть мати юридичних наслідків й використовуються тільки для контролю);

  • професійні – прилади з функцією збереження свідчень, які можуть служити в якості доказової бази в юридичній практиці (найвищий клас точності, оснащуються електрохімічним / фотометричним датчиком).

Принцип роботи алкотестера

Будь-який тип такого приладу оснащений чутливим датчиком, що реагує на присутні у повітрі пари алкоголю. Тобто коли людина робить видих в алкотестер, датчик уловлює молекули етилового спирту й відповідно визначає їх концентрацію. Після цього з датчика надходить електронний сигнал, який прилад перетворює та відображає на дисплеї у вигляді цифр, звукового або світлового сигналу. Кількість алкоголю прилад показує в проміле.

Тип датчика алкотестера. Якому саме віддати перевагу?

За типом вбудованих в алкостері датчиків прийнято виділяти:

1). Алкотестер з напівпровідниковим датчиком. Як правило, такі датчики встановлюють в більшості найдешевших алкотестерів (не відрізняється значною чутливістю, плюс для початку роботи повинен бути розігрітий до високої температури, споживає набагато більше заряду батареї, не призначений для частого використання, має низьку вартість).

2). Алкометр з електрохімічним датчиком. Такі датчики встановлюють в більшості спеціальних та професійних приладів (не вимагає нагріву, має високу швидкодію, точний та розрахований на 1000 продувань).

Де купити надійний алкотестер?

Для того щоб придбати надійний та ефективний алкотестер з гарантією якості зовсім не обов'язково йти по найближчих аптеках чи б пак магазинах та переплачувати значні суми коштів за доступний там асортимент. Адже в наш час зробити бажану покупку можна прямо з дому, а також будь-якого іншого зручного вам місця, де є інтернет.

Для того щоб ви не витрачали час на пошуки спеціалізованого інтернет-магазину, пропонуємо вам відвідати сучасний портал медичного обладнання «Медмаг», офіційний сайт якого можна знайти за адресою www.medmag.ua.

Спеціально для вас у medmag є найширший вибір надійних, перевірених часом та багатьма задоволеними користувачами алкотестерів причому на будь-який смак та бюджет. Заходьте та вибирайте! Якщо у вас залишилися запитання, з радістю відповімо на кожне! Будемо раді співпраці з кожним з вас! 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...