• Головна
  • Грип у Львові та області: мешканців попереджають про спалах хвороби
17:29, 6 березня 2020 р.
Надійне джерело

Грип у Львові та області: мешканців попереджають про спалах хвороби

Із 2 березня епідеміологи Львівщини зафіксували зростання захворюваності на грип: цього тижня на гострі респіраторні  інфекції захворіло 14 974 людини, що на 1236 випадків більше за попередній тиждень. Інтенсивний показник захворюваності становить 596,3 при епідемічному порозі 439,6 (зростання на 35,6%).

Як повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України, перевищення епідпорогу зафіксовано у Буському, Дрогобицькому, Жидачівському, Жовківському, Кам'янка-Бузькому, Миколаївському, Перемишлянському, Пустомитівському, Радехівському, Сколівському, Старосамбірському, Турківському районах, а також у містах Самбір, Червоноград і Борислав. Переважно хворіють діти до 17 років (57,3%).

У Львові за вказаний період захворіла 3771 особа, що майже аналогічно попередньму тижню. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано. Що цікаво, в основному хворіють дорослі: кількість хворих дітей до 17 років сягає 48,8% від загальної кількості. 

За цей тиждень із діагнозом ГРВІ госпіталізували 351 особу, з них 230 дітей. З кінця січня в області в окремих навчальних закладах у зв'язку із захворюваністю на грип призупинили навчальний процес. Зазначимо, що від початку епідсезону в жовтні 2019 року по Україні зафіксували 54 випадки смерті через грип та ГРВІ. У Львівській області від ускладнень грипу померло 4 дорослих у віковому проміжку 30 - 65 років. Медики пояснюють це наявністю в пацієнтів супутніх захворювань - цукрового діабету, хвороб серцево-судинної системи та нирок. Лабораторно підтверджений вірус грипу типу А.

Лікарі зауважують, що найкращий спосіб уберегтися від грипу - щорічна вакцинація, яка рятує упродовж всього сезону від найбільш  розповсюджених і небезпечних штамів. З початку епідсезону у Львівській області щеплено проти грипу 12 080 осіб: використовували французькі та південнокорейські вакцини.

Львів'янам рекомендують якомога менше у цей період контактувати з людьми, перебувати у людних місяць; тепло вдягатися; одразу брати лікарняний при фіксації хвороби, прикривати ніс і рот під час кашлю та чхання, часто мити руки, не торкатися руками обличчя поза домом, дезінфікувати поверхні, якими часто користуєтесь і провітрювати приміщення.

Нагадаємо, у Львові медики Клінічної лікарні швидкої допомоги заново пришили руку молодому хлопцеві, який мало не втратив її у бетономішалці.

Джерело: ЛОЛЦ МОЗ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,83
EUR
42,75
42,84
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...