• Головна
  • У Львові екомагазин повертає кошти за тару та дає знижку власникам багаторазових торбинок
14:12, 5 березня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові екомагазин повертає кошти за тару та дає знижку власникам багаторазових торбинок

1 березня у Львові на вулиці Шевченка, 19 відкрили вже другу крамницю з мережі "Комірка", де продають екотовари. Перша запрацювала у жовтня 2019 року на Сихові. Особливістю мережі є те, що тут продають здорове харчування без пакування у пластик, а свідомим споживачам надають бонуси.

Як розповів у коментарі 032.ua співзасновник магазину Михайло Дяків, він веде бізнес із партнером Ярославом Думичем. Обоє підприємців - батьки маленьких дітей, чиє народження і спонукало думати про здорове харчування. Окрім цього, вагомим аргументом за екомагазин стала "сміттєва блокада" Львова і впровадження концепції Zero Waste у власному житті.

Магазин "Комірка"

инулого літа, гуляючи з дітьми, ми думали про якусь власну справу і так в наших роздумах дійшли до Zero waste крамниці. Ідея в тому, щоб дати можливість придбати продукти, побутові речі без зайвого пакування. Адже, зазвичай, всі ці кульочки йдуть до смітника одразу після приходу додому із супермаркету. Ми ж, натомість, заохочуємо приходити із своїми торбинками чи баночками, лоточками - таким клієнтам даємо знижку 5%", - розповів бізнесмен.

В Європі таких крамниць вже чимало, а в Україні поки небагато: лише "Зелена крамниця" в Ужгороді та "Комірка" у Львові. Тож підприємці спершу були переконані, що "вигадали" унікальний формат, але згодом зрозуміли - за кордоном це норма. "Європейські крамнички надихали нас візуально", - зазначив Михайло Дяків.

Першу "Комірку" вирішили відкрити у спальному районі - на Сихові - принципово там, де живе більше людей, щоб принести їм реальну користь, а не стати інстаграм-місцем. Меблі для закладу бізнесмени зробили власними руками. 

Магазин "Комірка"Магазин "Комірка"

Продають тут: органічні крупи, органічні борошна, безглютенові макарони, гранолу, горіхи, сухофрукти, спеції - все на вагу. Zero waste товари - губки з люфи, металеві трубочки, бамбукові зубні щітки; солодощі без цукру - пастила, шоколад, батончики, козинаки; натуральну косметику - мила, тверді шампуні, креми, сухі дезодоранти тощо.

"Баночки, які придбані у нас, можна повертати. Ми їх повертаємо виробнику на повторне використання, а клієнтам - їх вартість. Товари шукаємо по всій Україні. Нам важливо, аби виробник був відповідальним, гарантував якість продукції, при тому був готовий продавати не фасовані речі. Значно простіше великим виробникам запакувати все у поліетилен. Ми, натомість, шукаємо тих, хто для нас фасує чи одразу в картон, чи хоча б в якісь більші упаковки по 5 - 10 кг. Або тих, хто готовий приймати назад свої скляні банки", - додав Михайло Дяків.

Магазин "Комірка"

Окрім іншого, екомагазин здійснює безкоштовну доставку товарів по Львову, для цього використовує паперове пакування. Найближчим часом планують запровадити оборотну тару для доставок: львів'янам привозитимуть товар у своїх баночках або лоточках, а клієнти вдома пересипатимуть це в свої ємності. Так не потрібно буде жодного пакування.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав, як працює SilpoRecycling у Львові та як мешканцям міста заробити на переробці вторсировини.

Фото зі сторінки екомагазину "Комірка" у соцмережах

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #бізнес #екотовари #Комірка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...