• Головна
  • З лютого львівянам доведеться платити більше за «Зелену карту»
13:34, 4 лютого 2013 р.

З лютого львівянам доведеться платити більше за «Зелену карту»

Львівян у лютому знову зустріло  підвищення цін. Цього разу з 2 лютого було в черговий раз скоректовано тарифи на поліси «Зелена картка». МТСБУ перерахували вартість страхових сертифікатів "Зелена картка" у бік збільшення цін в зв'язку зі зміною офіційного курсу гривні до євро. 

Остання зміна тарифів проводилася 31 травня 2012 року, (курс на цю дату становив 1 євро - 9,94 грн.). Кажуть у «PZU  в Україні» м. Львова.
Слід згадати, що з 31 травня 2012 ціна “Зеленої карти” трохи знизилася. МТСБУ тоді переглянуло тарифи через зміни курсу гривні до євро. Незважаючи на те, що вартість поліса однакова незалежно від країни, куди направляється турист (виняток – країни СНД), розмір покриття варіюється від держави до держави. Ліміт  відшкодування, які передбачає страховка, в деяких країнах Євросоюзу (Німеччина, Франція, Італія) не обмежений. В інших країнах становить 500 тис. – 1 млн. євро. Іноді й того більше.

 “У Великобританії по одному інциденту ліміт становить 1,2 млн. євро, в Чехії – 1,5 млн. євро, в Іспанії 15 млн. євро”, – відзначає менеджер з комунікацій  “PZU Україна”

До прикладу у 2012 році , щоб приблизно підрахувати вартість Зеленої карти, потрібно враховувати маршрут, кількість днів і тип транспортного засобу.

Приміром, вартість страхування 15-денної поїздки на легковому авто складе 247 грн. , За річну доведеться заплатити 2168 грн.

А ось за автобуси та вантажні машини потрібно буде відстебнути більше. За двотижневу подорож за кордоном на автобусі страховики зажадають близько 1000 грн. , На вантажній машині - близько 600 грн. При тому ж виді транспорту страховка за рік обходилась автовласникам  8500 і 6000 грн. відповідно. 

Оформляють "Зелену карту", як правило, до страхового свого міста, але якщо ви не встигли про це подбати заздалегідь, поліс можна отримати прямо на кордоні у страхових агентів. Однак не всі страховики вправі видавати "Зелену карту" - такими повноваженнями володіють тільки члени Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ). В україні видачею такого поліса займаються 14 страхових компаній, з яких у ТОП-5 в минулому році увійшли "Княжа", "Глобус", "Універсальна", "ТАС", "Оранта". 

Довідка:


"Зелена карта" - система страхового захисту потерпілих у дорожньо-транспортній пригоді незалежно від країни їх місця проживання і країни реєстрації транспортного засобу. "Зелена карта" поширюється на територію 44 країн Європи, Азії та Африки.

Без “Зеленої карти” перетнути кордон українцеві на автомобілі неможливо. Скільки вона коштує, навіщо потрібна, де її купувати, як скористатися в разі ДТП – з’ясували експерти.

“Зелена карта” – це поліс “автоцивілки”, але для виїжджаючих за кордон. І, на відміну від ОСАГО, з контролем за наявністю “карти” – все в порядку. Машина просто не виїде за межі України, якщо автовласник не придбав “Зеленою картою”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...