• Головна
  • "80% пенсій – менші прожиткового мінімуму": у Мінсоцполітики пояснили, чому рівень забезпечення пенсіонерів буде знижуватись
12:34, 25 лютого 2020 р.
Надійне джерело

"80% пенсій – менші прожиткового мінімуму": у Мінсоцполітики пояснили, чому рівень забезпечення пенсіонерів буде знижуватись

Понад 80% пенсіонерів отримують щомісячні державні виплати нижчі, аніж офіційний прожитковий мінімум. І це ключова проблема, яку потрібно розв'язати.

Про це заявила Наталія Ненюченко, перша заступниця Міністра соціальної політики України 20 лютого. За її даними, 82,7% пенсіонерів отримують пенсію нижчу, аніж 4 000 гривень, що є нижчим за фактичний прожитковий мінімум. Саме це і є, на її думку, найголовнішою проблемою пенсійної ситуації в Україні.

Але сьогодні, додала вона, ми на тому рівні, що можемо публічно проговорювати проблеми, які стосуються матеріального забезпечення майбутніх пенсіонерів. Вона також розповіла, чому склалася така ситуація і чого слід очікувати далі. Через обмежений фінансовий ресурс солідарної пенсійної системи, через тіньову зайнятість, тіньові виплати, "рівень пенсійного забезпечення майбутніх пенсіонерів буде знижуватися".

Публічні консультації за участі Радника Прем’єр–Міністра Романа Кобця, Мінсоцполітики

Публічні консультації за участі Радника Прем’єр–Міністра Романа Кобця, Мінсоцполітики

Також повноцінно інтегруватися в соціум людям похилого віку заважає неналежна державна політика в цьому секторі. Міністерство ж наразі розробляє концепцію, яка б могла виправити цю ситуацію і детальніше ознайомитися з нею можна на сайті за посиланням внизу.

Нагадаємо, що журналістка 032.ua проаналізувала державний бюджет на 2020 рік і визначила, на що можуть розраховувати львів'яни: прожитковий мінімум, мінімальні зарплати і пенсії цьогоріч, наприклад, тільки зростуть.

Джерело інформації: Мінсоцполітики

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #Мінсоцполітики
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...