• Головна
  • На Львівщині крадуть кошти, виділені на українізацію, – Колесніченко
13:13, 1 лютого 2013 р.

На Львівщині крадуть кошти, виділені на українізацію, – Колесніченко

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко звернувся до прокуратури з проханням перевірити факти нецільового використання бюджетних коштів, виділених на патріотичні програми у Львівській області.

Про це Колесніченко заявив у коментарі сайту "Русскоязычная Украина".

"Я як народний депутат України вже звернувся до Генеральної прокуратури України, до керівництва Державної фінансової інспекції з вимогою провести перевірку оприлюднених фактів розкрадання, нецільового використання бюджетних коштів, фальсифікації, введення в оману при використанні державних коштів на "Програму розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області". Я також виступив із вимогою провести антикорупційну експертизу дій чиновників Львівської ОДА та глави профільної комісії з питань культури, історично-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської облради Ореста Шейки", – повідомив Колесніченко.

Суть звинувачень полягає в тому, що частину коштів, виділених на підтримку патріотизму на Львівщині (загалом на 2012-2014 роки передбачено 4,93 млн грн), "розтягують" чиновники. Зокрема, як повідомляє сайт "Русскоязычная Украина", депутат облради від партії "Фронт змін" Орест Шейка нібито домігся, щоби "монопольним розпорядником" коштів було ТзОВ "Компанія Гердан", директором якої є сам Шейка. А згодом ця фірма нібито ще й не виконала взятих на себе робіт.

Колесніченко також наголосив, що на Львівщині не вперше розкрадають гроші на "патріотичних програмах". "Раніше ГоловКРУ під час перевірки належного використання фінансування, призначеного на створення пам'ятника Степанові Бандері у Львові, вже встановило факт крадіжки 27 тисяч гривень", – нагадав Колесніченко.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,76
39,82
EUR
42,75
42,78
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...