• Головна
  • В Україні закодують супутникові сигнали 23 рейтингових телеканалів
15:22, 28 січня 2020 р.
1
Надійне джерело

В Україні закодують супутникові сигнали 23 рейтингових телеканалів

28 січня чотири популярні групи телеканалів - "1+1 медіа", StarLightMedia, "Інтер медіа груп" та "Медіа Група Україна" закодують свої канали на супутнику. Простіше кажучи, тепер українцям за перегляд 23 рейтингових розважальних каналів цих груп (наприклад, СТБ, ICTV, «Новий канал», «1+1» та інші) доведеться платити гроші, тоді як раніше перегляд був безкоштовним. Для цього провайдерам довелось перепідключити більше 4 мільйонів домогосподарств.

Як повідомили на офіційному сайті "1+1 медіа" раніше, зазначені зміни стосуються лише абонентів відкритого супутника, для тих, хто й раніше платив за супутникове телебачення, користувався цифровим ефірним (Т2), кабельним чи інтернет-телебаченням нічого не зміниться. Закодують також лише ті канали, які спрямовані на те, щоб розважати глядачів. Інформаційні канали будуть і надалі у відкритому доступі на супутнику.

Так, українці тепер платитимуть за супутниковий перегляд таких каналів: СТБ, ICTV, "Новий канал", М1, М2, "Оце"; "1+1", "2+2", ТЕТ, "ПлюсПлюс", "УНІАН ТБ", "Бігуді"; "Україна", НЛО TV, "Індиго TV"; "Інтер", НТН, К1, К2, "Мега", "Піксель", Zoom, "Enter-фільм".

Інформаційні канали "Прямий", "5 канал", "112 Україна", NewsOne, ZIK, "Україна 24", "24 канал", "Еспресо", "Наш" та інші кодувати не будуть.

Інфографіка: Детектор медіа

Як і раніше, щоб переглядати телебачення через супутник, потрібно мати тюнер. Новий сигнал поширюватимуть у стандарті MPEG-4, DVB-S2, старі тюнери для цього не підійдуть, тож для перегляду телеканалів доведеться купувати новий тюнер за "кругленьку" суму. Водночас, українські канали запровадили HD-версії власної продукції, з більш чіткою та якісною "картинкою".

Нагадаємо, в Україні з 2018 року запроваджують перехід від аналогового до цифрового телемовлення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #телебачення #мовлення #супутник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
Глядач
28 січня 2020 р., 16:09
Ха, налякали бабу грубим прутнем! Володарі супутникових тарілок чіпляли свої антени зовсім не для перегляду українських "розважальних" каналів. Більшість місцян дивляться через Амос безкоштовні французські, турецькі тощо канали з футболом, клубничкою, музичними кліпами. Тобто оліґархи най собі кодують з надією на грубі кошти. Проте нарід бачив іх клопіт десь.
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,62
42,72
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...