• Головна
  • Львів'яни просять встановити пам'ятник відомому меценату Чикаленку
12:23, 11 січня 2020 р.
Надійне джерело

Львів'яни просять встановити пам'ятник відомому меценату Чикаленку

У середу, 8 січня, на сайті Єдиної системи місцевих петицій Петро Павлось створив електронне звернення з пропозицією встановити пам'ятник українському діячу Євгену Чикаленку у Львові на вулиці, в честь якого вона названа. 

Автор петиції зазначив, що вулиця Чикаленка наразі у жахливому стані, а встановлення пам'ятника, на його думку, зможе посприяти облаштування благоустрою. Це своєрідне прохання звернути увагу міської ради на проблему, а також безпосередньо вшанувати пам'ять великого діяча. Як повідомляє кореспондент 032.ua, Петро Павлось також опублікував фото цієї вулиці:

Фото: Вулиця Чикаленка / e-dem.in.ua

Фото: Вулиця Чикаленка / e-dem.in.ua

Наразі ця петиція набрала 11 голосів. Натомість, щоб її розглянули у Львівській міській раді вона має набрати 500 підписів, до кінця збору залишилося 57 днів.

Довідково. Євген Чикаленко - визначний громадський діяч, меценат української культури публіцист. Він  організував у Львові при Науковому товаристві імені Шевченка фонд ім. Мордовця для допомоги українським письменникам, фінансував тижневик«Селянин» у Львові, був фундатором «Академічного Дому» у Львові, а також закликав наддніпрянщину їхати на студії до  міста.

Нагадаємо, у Львові подорожчав квиток на проїзд у трамваях та тролейбусах. Як повідомив кореспондент 032.ua, новий тариф розпочне діяти з наступного тижня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #пам'ятник #вулиця_Чикаленка #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...