• Головна
  • Як виглядає реконструйований за 2 мільйони гривень парк у Судовій Вишні, - ФОТО
12:31, 8 січня 2020 р.
Надійне джерело

Як виглядає реконструйований за 2 мільйони гривень парк у Судовій Вишні, - ФОТО

Як виглядає реконструйований за 2 мільйони гривень парк у Судовій Вишні, - ФОТО

У Судовій Вишні відновили "Парк короля Данила". Територію дослідили науковці Національного лісотехнічного університету України й виявили, що раніше там зростали десятки різноманітних та унікальних для цього регіону рослин.

Відтак міська влада міста вирішила реконструювати цю пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення. Статус пам'ятки йому надала Львівська міська рада 21 травня, а самі роботи завершились наприкінці 2019 року, повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністрації.

Територія парку розмістилася в самому центрі Судової Вишні. Раніше там зростало близько десяти видів цікавих для нашого регіону рослин, серед яких катальпа бігнонієподібна, тис ягідний, ялівець козацький, спіреї, ялина колюча сиза, береза повисла, липа серцелиста. Тому парк намагалися відтворити максимально наближено до його минулого вигляду.

Слідуючи рекомендаціям вчених з НСУ України, мостиське "Архітектурно-планувальне бюро" розробило проєкт реконструкції. 2 мільйони на реконструкцію виділили з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, ще 375 тисяч - з бюджету Судовишнянської міської ради.

"У межах проєкту в парку висадили 20 дерев і 30 кущів, провели освітлення (встановили 12 світлових опор, виготовлених за новітніми технологіями з підвищеною світловіддачею), вимостили більше 400 метрів квадратних бруківки, встановили огорожу, 10 лавок, дитячий майданчик та смітники", - розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

Судова Вишня зберігає давню історію. З часів Середньовіччя це був вагомий осередок політичного життя Речі Посполитої, З середини XVI ст. тут проводились шляхетські сеймики Руського воєводства.

Нагадаємо, що 8 січня львівська Ратуша приспустила стяг в знак жалоби за загиблими в авіакатастрофі українського "Боїнга", який мав прилетіти в Київ з Ірану.

Джерело інформації: ЛОДА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #Судова Вишня #парк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,92
EUR
42,95
43,02
PLN
9,90
9,98
Оголошення
live comments feed...