• Головна
  • Винесли кота, однак не врятували ялинку: пожежа на Жовківщині, - ФОТО
11:56, 3 січня 2020 р.
Надійне джерело

Винесли кота, однак не врятували ялинку: пожежа на Жовківщині, - ФОТО

Винесли кота, однак не врятували ялинку: пожежа на Жовківщині, - ФОТО

Зранку 2 січня на номер "Служби порятунку" надійшов виклик про пожежу в містечку Жовква на вулиці 22 Січня. Винесли кота, однак ялинку, яка також була всередині, врятувати не вдалося. Також рятувальники розповіли, наскільки часто їм доводиться рятувати з екстремальних ситуацій не людей, а тварин. 

Пожежа спалахнула в одному з цегляних будинків, розповів кореспонденту 032.ua підполковник служби цивільного захисту Віталій Туровцев. Ліквідувати її приїхали в складі трьох чоловік особового складу та однієї одиниці спецтехніки 17-ої державної пожежно-рятувальної частини Жовкви. Приїхавши за вказаною адресою, жовківські рятувальники застали густий чорний дим, який валив з вікон.

В ході проведення розвідки, в одній з кімнат вогнеборці виявили переляканого кота. Тварину, яка одразу пішла до рук, винесли на свіже повітря, де вона швидко заспокоїлася. Внаслідок пожежі, яку ліквідували о 11:46, пошкодились деякі речі домашнього вжитку та побуту. І от що також не вдалось врятувати від вогню, на відмінну від кота, -то це ялинку.

Також Віталій Туровцев розповів, що рятувати з екстемальних та небезхпечних для життя людини ситуацій не лише людей, але й тварин, домашніх чи вуличних - не така вже й рідкість. 

Наскільки часто доводиться рятувати тварин?

Достатньо часто. Коли домашні тварини залишаються заблокованими у приміщеннях під час пожеж чи інших аналогічних ситуацій - трапляється не так вже й рідко, ми завжди повідомляємо про такі випадки, як і цього разу. Проводячи розвідку, обстежуючи приміщення будинку чи квартири, рятувальникам часто трапляється наштовхуватись на чиїхось домашніх улюбленців і рятувати їх.

Зазвичай, якщо мова саме про пожежі, рятувати доводиться саме дрібних тварин. Куди рідше доводиться рятувати з пожежі коней чи корів - це набагато складніші операції. Але такі випадки стосуються не так пожеж, як "провалювань", коли крупні тварини потраплять в якісь місткості, підземні пустоти або ями, з яких не можуть самостійно вибратися. 

Тоді ми залучаємо більшу кількість рятувальників, спеціальну інженерну техніку чи навіть подекуди крани, щоб дістати тварину з того провалля, в якому вона опинилася. В каналізаційні люки в нас падали як коні, так і ті ж самі корови. Це ще складніший процес, адже цей люк доводиться повністю розбирати, щоб дістати потерпілих братів наших менших.

Нагадаємо, що нещодавно у Львові виявили рекордну кількість кажанів, які вирішили переночувати на одному балконі. Зграя чисельністю 1700 особин вже поснула, тож спеціалісту з подібних негараздів Андрієві Башті довелось витягати на світло Боже всіх "дозірних вечорниць" вручну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #Жовква #ДСНС #пожежа #тварини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...