• Головна
  • FM Галичина нагадала податківцям, щоб діяли за законом
Реклама
15:46, 22 січня 2013 р.

FM Галичина нагадала податківцям, щоб діяли за законом

Реклама

Радіостанція FMГаличина надала податківцям документи для перевірки, відповідно до Наказу про перевірку. Натомість, вимогу, всупереч Наказу, надати усі документи про економічну діяльність радіостанції кваліфікує як тиск на україномовне радіо ФМ «Галичина».

Про це йдеться у відповіді радіостанції, скерованій ДПІ у Галицькому районі міста Львова сьогодні, 22 січня.

В документі, зокрема, йдеться про те, що відповідно до наказу ДПІ у Галицькому районі міста Львова про проведення перевірки № 29 від 16.01.2013 року, ДПІ у Галицькому районі міста Львова проводить документальну виїзну позапланову перевірку ТОВ «ТРК Галичина» з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 15.12.2010 року по 31.03.2012 року при проведенні взаєморозрахунків з одним з контрагентів.

Натомість, зі змісту направленої вимоги вбачається, що витребовується документація щодо всієї діяльності товариства, зокрема: документи, пов’язані із обчисленням та сплатою податків та зборів з питань відображення у податковій декларації з податку на додану вартість показників податкового зобов’язання та податкового кредиту, і т.д.

Серед документації, яку вимагають податківці, є головні книги, оборотно-сальдові відомості, журнали-ордери, картки рахунків, аналізи рахунків по всіх бухгалтерських рахунках, задіяних у бухгалтерському обліку підприємства (з врахуванням існуючих субрахунків) в електронному вигляді;договори, контракти, в т.ч. по зовнішньоекономічних операціях, ВМД, інвойси, СМР; акти виконаних робіт (послуг), прихідні розхідні накладні, товарно-транспортні, залізничні або інші накладні на транспортування товару, шляхові листи, сертифікати якості на товар від постачальника (виробника), довіреності, розрахунок собівартості, оптові та роздрібні ціни, страхові поліси та інші документи.

Окрім цього, податківці вимагають надати й іншу інформацію, яка не має жодної дотичності з предметом перевірки.

І це не зважаючи на те, що згідно Наказу про проведення документальної виїзної позапланової перевірки, предметом даної перевірки є взаєморозрахунки лише із одним контрагентом.

Відтак, констатують представники радіостанції FMГаличина, витребовувані ДПІ документи не є пов’язаними із предметом податкової перевірки та до такого не належать.

«Таким чином, не вбачається за можливе надати документи господарської діяльності, що не стосуються предмету даної документальної виїзної позапланової перевірки, а дії податкового органу, його посадових осіб щодо витребовування документів, не пов’язаних з предметом перевірки, можуть розцінюватися товариством як вихід за межі повноважень, визначених законом.

Водночас, вважаємо за необхідне повідомити, що на виконання вимог податкового органу, товариство надає фінансово-господарські документи, що підтверджують здійснення господарських операції із зазначеним контрагентом.

Наголошуємо, такі дії ДПІ у Галицькому районі міста Львова, як структурного підрозділу ДПС у Львівській області ТРК Галичина кваліфікує як тиск на україномовне радіо ФМ «Галичина», - йдеться у листі-відповіді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,50
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...