• Головна
  • Гарні, негарні й одна оригінальна: добірка головних ялинок міст Львівщини
12:35, 25 грудня 2019 р.

Гарні, негарні й одна оригінальна: добірка головних ялинок міст Львівщини

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

У переддень Різдва журналіcтка 032.ua зібрала у соцмережах світлини головних ялинок районних центрів та відомих міст Львівщини. Тут є ті, які ми вважаємо гарними, і ті, які поки дещо не дотягують до цього звання. Важливо зауважити, що самі по собі дерева гарні всюди, просто деінде трішки не влучили з їхнім оздобленням – кілька гірлянд можуть стати як чудовою окрасою різдвяного дерева, так і повністю зіпсувати його силует.

Редакція 032.ua окремо звертається до жителів міст, чиї ялинки ми поки назвемо негарними: ми в жодному разі не хочемо вас образити, а навпаки підштовхнути по-іншому наступного року підійти до дизайну головної ялинки свого міста.

(Коментарі щодо ялинок виключно суб'єктивні*)

***

Починаємо з хороших новин. За звання найгарнішої ялинки області, на наш погляд, змагаються 7-метрова штучна ялинка Винників, встановлена у тамтешньому парку Незалежності...

Ялинка Винників/фото Марти Пришляк

Ялинка Винників/фото Марти Пришляк

... та головна ялинка Трускавця. До речі, також штучна.

Ялинка Трускавця/фото Олега Дьорки

Ялинка Трускавця/фото Олега Дьорки

Доволі симпатично виглядає і головна ялинка Стрия. Вона, до слова, дещо схожа і на різдвяну окрасу Львова.

Ялинка Стрия/фото Івана Гнатика

Ялинка Стрия/фото Івана Гнатика

Також досить достойно виглядають головна ялинка Червонограда...

... та головна ялинка Дрогобича. Принаймні вони обидві рівні, конічні і мають хоч натяк на дизайн та ідею.

Ялинка Дрогобича/фото Олега Дьорки

Ялинка Дрогобича/фото Олега Дьорки

Звання найбільш оригінальної ялинки Львівщини без бою та конкуренції отримує головна різдвяна красуня Жовкви. Замість звичних гірлянд для її оздоблення використали світлодіодну стрічку, якою дерево обплели у хаотичному порядку. Також ялинку оздобили іграшками і це все разом виглядає дуже оригінально і доволі симпатично.

Дуже старались у міській раді Борислава і в них майже вийшло. Ще б ці великі жовті ліхтарі розмістили за якоюсь більш зрозумілою системою, Борислав би точно потрапив у блок міст із гарними ялинками. За ідею, симетричність і додаткову ілюмінацію, яка підсилює святкову атмосферу у місті, ставимо Бориславу тверду четвірку та залишаємо його на межі міст із гарними і не дуже гарними ялинками.

А далі поговоримо про ті ялинки, які не вражають вишуканим оздобленням, стильним дизайном чи просто не відповідають певним усталеним канонам.

Містечко Стебник можна похвалити за екологічність різдвяної ялинки – тут прикрасили дерево, яке росте на площі. Проте слово "прикрасили" не зовсім про стебницьку ялинку, бо це якраз той варіант, де гарне та пишне дерево зіпсувала ілюмінація, якої явно бракує. Якщо це питання грошей, то могли б відмовитись від іграшок і зробити акцент на освітленні, як у Львові, або хоча б ті гірлянди розвішати на гілках більш вправно.

Те саме можна сказати і про ялинку Самбора, де багато ілюмінації розвішали просто над площею, а на саму ялинку гірлянд мов би пошкодували.

Ялинка Самбора/фото з соцмереж

Ялинка Самбора/фото з соцмереж

До переліку міст, де красиве дерево просто зіпсували, можна віднести і Золочів. Адже при денному освітленні видно, що тутешня ялинка доволі пишна і симетрична, але в ілюмінації не проглядається ні особливої ідеї, ні відчуття смаку.

Ялинка Золочева/фото "Золочів.net"

Ялинка Золочева/фото "Золочів.net"

Те ж саме можна сказати і про ялинку Нового Роздолу...

Ялинка у Новому Роздолі/фото з соцмереж

Ялинка у Новому Роздолі/фото з соцмереж

...і про головну ялинку Бродів.

Ялинка Бродів/фото з соцмереж

Ялинка Бродів/фото з соцмереж

А в Мостиськах з оздобленням явно перебільшили, адже ялинки під цим шаром дощику майже не видно.

Містам, де ялинки вийшли не дуже вдалими, хотілось би порадити: якщо проблема у фінансуванні, то не прикрашайте надто велике дерево. Краще придбайте наступного року невеличку ялинку, на яку точно вистачить ілюмінації, а, головне, прикрашайте її з любов'ю до Різдва і до свого міста.

Нагадаємо, 23 грудня, мер Львова Андрій Садовий оголосив конкурс у мережі  Facebook на найкреативнішу новорічну ялинку за приз. А над вулицею у центрі міста засяяв 8-метровий янгол. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #новини #Різдво #Новий рік #ялинка #святкування #Стрий #Червоноград #Ходорів #Мостиська #Пустомити #Трускавець #Дрогобич #Новий Розділ #Самбір #Стебник #Винники
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...