• Головна
  • У Львові інтерактивна авторська шопка поповниться трьома ангелами, - ФОТО
19:31, 23 грудня 2019 р.
Надійне джерело

У Львові інтерактивна авторська шопка поповниться трьома ангелами, - ФОТО

24 грудня у Львові мають завершити монтування традиційної щорічної шопки, яку встановлюють перед циклом новорічно-різдвяних свят у центрі міста. Урочисто відкриють її увечері о 18 годині за участі муніципального хору “Гомін” та театру “Слово і голос”.

Як розповів кореспонденту 032.ua скульптор і музикант Антон Лубій, шопку він почав створювати 6 років тому і донині цей процес триває. Щороку він власноруч монтує її та підмальовує фігури, які тішать око львів’ян і гостей міста.

У 2019-му будуть оновлення в композиції: на балки “посадять” трьох ангелів, які символізуватимуть не лише благу звістку, але й повідомлятимуть про встановлення нової шопки на наступний рік.

Автор пояснив, що 6 років тому, за 13 днів до Різдва влаштував майстер-клас просто неба, де виготовили п’ять фігур. У перший рік вони стояли просто неба біля головної ялинки Львова, без хатки, лише з тюками сіна довкола.

“На наступний рік я доробив хатку, а трьох царів ми зробили на майстер-класі разом з дітками на площі Ринок. Потім це все скомпонували і встановили. Матеріал - частково тополя, частково сосна”, - додав Антон Лубій.

Шопка у центрі Львова, 2019

Зазначимо, що усі охочі після відкриття шопки у центрі Львова зможуть сфотографуватися із скульптурами. Простоїть композиційна група на площі Ринок аж до свята Водохреща.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав, якою була головна ялинка Львова у різні роки та де покататися на ковзанах у Львові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #шопка #Різдво #свята #скульптури #фігури
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,05
EUR
42,98
43,02
PLN
9,87
9,91
Оголошення
live comments feed...