• Головна
  • 6 рекомендацій від львівської експертки, як не набрати зайву вагу під час святкування Нового року
15:37, 31 грудня 2020 р.
Надійне джерело

6 рекомендацій від львівської експертки, як не набрати зайву вагу під час святкування Нового року

6 рекомендацій від львівської експертки, як не набрати зайву вагу під час святкування Нового року

Незабаром українці відзначатимуть низку новорічних та різдвяних свят. Багато людей буде активно готуватися до них - прикрашати будинок, купувати подарунки, а також  готувати різні смаколики на застілля. 

Часто ми не можемо втриматися та припинити їсти різноманітні смачні страви. Відтак, під час свят люди набирають зайву вагу. Отож, щоб не виникало такого, кореспондент 032.ua дізнався дієві та прості поради у львівської спеціалістки зі здорового харчування Юлії Крілик.

Фото: Юлія Крілик, фейсбук

Як зазначила Юлія Крілик, під час новорічних святкувань занадто велика спокуса через насичений, багатий та апетитний новорічний стіл. Спеціалістка надала рекомендації, як скуштувати смачненьке та не завдати значної шкоди для фігури.

Поїжте перед тим, як ідете на святкування

Фото: салат / unian.ua

Фото: салат / unian.ua

Якщо ви поїсте вдома страв із здорових продуктів, ваш шлунок уже буде повним. Це допоможе уникнути переїдання під час застілля, також ви не будете голодними та зникне бажання з'їсти щось смачненьке. 

Їжте більше овочів та зелені за столом 

Фото: овочі / grillex.com.ua

Щоб збалансувати харчовий раціон під час святкування, скуштуйте спочатку запропоновані овочі та зелень. Віддайте перевагу овочевим салатам, тушкованим овочам на гарнір. Зазначимо, що саме із вживанням свіжих овочів та фруктів ми отримуємо необхідну кількість поживних речовин, мінералів та вітамінів.

Обирайте запечені страви або ті, які приготовані на грилі

Фото: страви на грилі / list.in.ua

Фото: страви на грилі / list.in.ua

Варто уникати тих страв, компоненти яких були підсмажені. Для прикладу, запечена риба чи курятина на грилі – це теж неймовірно смачно та корисно. Якщо хочеться картоплі, також варто надати перевагу печеній, а не смаженій – у ній буде менше шкоди та калорій.

Обирайте страви із цільнозернових продуктів

Фото: страви із цільнозернових продуктів / borysov.com.ua

Фото: страви із цільнозернових продуктів / borysov.com.ua

Цільнозернові страви мають вищу живильну цінність, отож, здоровішим та кориснішим будуть страва із дикого (коричневого) рису, цільнозернових макаронів, хліба із грубозмеленого борошна. У такому разі ваш організм отримає необхідні волокна, мінерали та вітаміни.

При нагоді заправте салат самостійно

Фото: Новорічний стіл

Фото: Новорічний стіл

При можливості, заправляйте салат не майонезом чи іншим запропонованим висококалорійним соусом, а оливковою олією. До печених страв також можна замінити запропонований кетчуп, соус барбекю на соус із свіжих томатів.

Намагайтесь максимально уникати нездорової їжі

Фото: Новорічне застілля

Фото: Новорічне застілля

Під час святкових застіль спробуйте відмовитися від поїдання смажених та жирних страв, солодощів. Такі страви висококалорійні і не мають жодної поживної цінності, а лише призводять до переїдання. Варто віддати перевагу фруктам.

Памятайте про склянку із водою

Фото ілюстративне: Новорічний стіл

Фото ілюстративне: Новорічний стіл

Під час застілля поруч із вашою тарілкою завжди має бути склянка води, якою можна буде втамувати спрагу при необхідності. Відмовтеся від солодких, газованих напоїв чи соків. Якщо ви вживаєте алкогольний напій, тоді теж варто його випити із склянкою води – у такому разі кількість калорійного алкоголю, який ви пєте, зменшиться. Також завдяки цьому зможете уникнути зневоднення та можливого головного болю зранку.

Читайте також: Як курсуватимуть трамваї у Львові у новорічну ніч, - РОЗКЛАД

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #свята #Новий рік #здорове_харчування #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,89
39,95
EUR
42,93
43,00
PLN
9,87
9,97
Оголошення
live comments feed...