• Головна
  • Львівський дигер розповів, наскільки реально облаштувати загальнодоступний спуск до Полтви
17:58, 10 грудня 2019 р.
Надійне джерело

Львівський дигер розповів, наскільки реально облаштувати загальнодоступний спуск до Полтви

Львівський дигер розповів, наскільки реально облаштувати загальнодоступний спуск до Полтви

У соціальній мережі Facebook набирає популярності пост дигера Андрія Риштуна, в якому він аналізує, наскільки можливою є реалізація безпечного спуску до підземної річки Полтви, яка протікає під Оперним, доступного всім охочим як звичайна львівська туристична забавка. На відмінну від безкоштовного транспорту та львівського метро, цей проєкт - цілком можливий. Реалізувати цю ідею, до речі, можна всього-на-всього за якихось кілька днів.

Тим паче, що якраз вчора, 9 грудня, у Львові розпочалася реконструкція фонтану біля Оперного театру. Це ідеальна нагода домогтися від влади облаштування безпечного входу до легендарної річки, яку "наживо" наразі можна побачити лише на екрані - кінокамера під театром фільмує спокійний хід ніким не забутої ріки. Бо пробиратися туди самотужки наразі - доволі небезпечна для життя та здоров'я розвага.

Якщо ж ви тільки "за" подібну ідею, закликає Риштун, активно поширюйте допис. Далі ж дигер розповідає, що, як виявляється, "під одним з люків коло фонтану є широкі сходи в Полтву. Ними навіть можуть розминутися дві людини. Сходи ведуть до бетонного узбережжя річки."

Один з можливих варіантів - "зробити культурний портал з дверима, а на узбережжі Полтви встановити поручні". Тоді давня мрія безлічі людей нарешті побачити наживо річку, про яку знає кожен львів'янин, стане побутом та реальністю. Далі ж, запевнив автор, залишаться тільки деталі. Встановити поручні, аби важче було шубовснути у воду.

І особливо вони необхідні від тих екстремалів, які б намагалися вийти на поверхню через інший вхід, досліджуючи течію Полтви, - задля їхньої ж безпеки.

Додаткове освітлення, щоб зображення на селфі були чіткими та видимими. І все. А з проблем, які часто виділяють львів'яни, коли мова заходить до спуску в підземелля з Полтвою:

Питання 1: А якщо дощ і підніметься вода?

Відповідь: Нічого страшного. Вода піднімається поступово і люди спокійно вийдуть нагору.

Питання 2: Небезпечні гази?

Відповідь: Їх там немає. Полтва в центрі міста чудово вентилюється. Для ще більшої безпеки можна вище по течії встановити газоаналізатор. У випадку небезпеки він завчасно вмикатиме аварійну сигналізацію і люди зможуть спокійно вийти.

Питання 3: А там смердить?

Відповідь: у Полтві не смердить. Для особливо чутливих носиків можна видавати марлеві пов'язки змочені парфумами (або віскі ? ).

Щодо штрихів, то безперечно доведеться контролювати вхід і зачиняти двері на ключ, адже в інакшому разі там неодмінно поселяться безхатьки та випробовуватимуть долю різні відчайдухи.

"Металеві двері, поручні та освітлення коштують відносно недорого. Тож чому б владі це не зробити?! Багато людей тільки чули про Полтву і ніколи її на власні очі не бачили", - закінчує свій пост Риштун. Тим більше, що на реалізацію задуму потрібно виділити 2-3 дні.

Як варіант

"ПС: ще більш безпечний варіант це повністю засклити набережну. Але тоді не буде того відчуття підземелля".

Нагадаємо, що за результатами Нормандського саміту, львівський журналіст 10 грудня дотепно потролив логічну заковику в мисленні так званих "нікапітулянтів": людей, які не бачать вільної України інакше, ніж як під керівництвом попереднього президента.

Джерело: Андрій Риштун

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.ua #ЛМР #дигерство #Полтва #урбаністика
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...