• Головна
  • У львівської художниці вкрали картину за $1900: хто, як і до чого тут виставка у ВР
21:31, 5 грудня 2019 р.

У львівської художниці вкрали картину за $1900: хто, як і до чого тут виставка у ВР

У львівської художниці вкрали картину за $1900: хто, як і до чого тут виставка у ВР

Львівська художниця Ольга Бартиш заявила про крадіжку однієї з її картин. Власниця магазину, розташованого на відомчій території Верховної Ради, як повідомила Ольга Бартиш, взяла картину під реалізацію, продала й обірвала усі контакти з нею, а гроші так і не повернула.

Як повідомила 5 грудня Ольга Бартиш журналістці 032.ua, картину продали за 1900 доларів США. Це зробила власниця сувенірного магазину, розташованого у будинку комітетів Верховної Ради на вулиці Садовій. За словами художниці, "магазин приватний, але розташований на підвідомчій закритій території Верховної Ради і він "тільки для своїх" туди з вулиці не зайдеш".

“У червні була виставка моїх картин у Верховній Раді. Вона тривала не тиждень, як зазвичай буває, а два якось так вписалися ті картини у стіни під куполом, що їх вирішили там ще залишити. А потім я познайомилась з власницею місцевого сувенірного магазину, що в будівлі по вул. Садовій, 3а. Звуть її Анна Сак”,— розповіла художниця.

картина Ольги Бартиш "Волошки"/фото Ольги Бартиш

За словами мисткині, підприємиця запропонувала їй залишити картини у своєму магазині під реалізацію, на що та погодилась і залишила вісім картин. За кілька тижнів художниці написали у Facebook, що хочуть придбати картину, якраз одну з тих, які вона залишила в сувенірному магазині. Саме туди вона порадила покупцеві звернутися, а вже наступного дня ця людина придбала картину за 1900 доларів і подякувала авторці.

Художниця спочатку навіть зраділа, адже не очікувала, що покупець знайдеться так швидко. Проте підприємиця грошей досі не повернула, хоча продаж відбувся ще у вересні. Спершу довго відкладала, пропонувала навіть організувати для неї виставку, а потім всі контакти з нею обірвала.

картина "Волошки" на стіні/фото Ольги Бартиш

"Тепер розумію, що якби покупець не написав мені особисто, то, скоріш за все, я б так і не дізналася про продаж. Так почалася довга історія, яка досі триває. Гроші за картину я так і не отримала. Тому маю повне право сказати, що її у мене вкрали. Мою найдорожчу роботу, — додала Ольга Бартиш. — Мої кохані волошки! Скільки не малювала ще потім ту картину, не раз просили копію, вже не виходило так, як та перша, душу в ній лишила”.

Сайт 032.ua триматиме тему на контролі та спробує зв'язатись з Анною Сак, щоб отримати її коментар з цього приводу.

Нагадаємо, 032.ua публікував історію про те, як картини молодого художника зі Львова продавали “анонімно” у Монако.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #новини #художники #картини #виставки #Бартиш #крадіжка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,63
39,72
EUR
42,67
42,73
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...