• Головна
  • «Непораховані з 1932»: у Львові на площі Ринок організували акцію до Дня пам’яті жертв Голодомору
16:30, 23 листопада 2019 р.

«Непораховані з 1932»: у Львові на площі Ринок організували акцію до Дня пам’яті жертв Голодомору

23 листопада, у 86-ті роковини Голодомору у Львові на площі Ринок влаштували уже традиційну акцію пам'яті - вуличний ресторан "Непораховані з 1932". Студенти Української академії лідерства, які організували акцію пропонували перехожим скуштувати суп із шишок та листя -  їжі, яку змушені були їсти українці через злочини радянської влади.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, схожі акції відбуваються по всьому світу, зокрема, паралельно вони пройшли у шести містах України, а також в Брюсселі та Ізраїлі. Таким чином людям хочуть наглядно донести, що їли люди у 1932 - 1933 роках та нагадати про мільйони невинних українців, які загинули в часи Голодоморів.

За даними Інституту національної пам’яті, від штучного голоду у минулому столітті померло від 4,5 до 7 мільйонів осіб. Радянська влада знищувала документи та докази своїх злочинів, тому точну кількість жертв порахувати неможливо. Мільйони українців так і залишились невідомими, безіменними та Непорахованими. 

Нагадаємо, День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій вшановують в Україні щорічно, у четверту суботу листопада. Опитування соціологічної групи "Рейтинг" показало, що 82% громадян вважають Голодомор 1932 - 1933 років геноцидом Українського народу.

Фото Роман Балук, ЛМРФото Роман Балук, ЛМРФото Роман Балук, ЛМРФото Роман Балук, ЛМРФото Роман Балук, ЛМРФото Роман Балук, ЛМР

Нагадаємо, до Дня Гідності та Свободи у Львові влаштували марш та музичний перформанс.

Джерело: ЛМР

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #історія #Голодомор #акція #вшанування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...