• Головна
  • У Львові дитячу бібліотеку на вул. Хмельницького перетворять у медіатеку, - ФОТО
20:08, 19 листопада 2019 р.

У Львові дитячу бібліотеку на вул. Хмельницького перетворять у медіатеку, - ФОТО

До кінця року у Львові на вулиці Богдана Хмельницького, 175 планують перетворити бібліотеку "Під Високим Замком" у сучасну медіатеку. Історичну будівлю, в якій розташована бібліотека відремонтують, а її простір повністю оновлять.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, таким чином планують перетворити приміщення з книгозбірні на місце для обміну думками та досвідом, для генерування цікавих ідей. І такі сучасні простори з коворкінгами мають бути у кожному районі міста Львова.

Богдана Хмельницького, 175

За словами заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, у цей мікрорайон планують вкладати значні кошти: відремонтують дорогу, ревіталізують "Фабрику повидла", де за фінансування з Австрії облаштують театр, мистецький простір; а медіатека буде ключовим якорем, з якого почнуться зміни.

Проект оновлення бібліотеки на вулиці Хмельницького розробила архітекторка Ольга Криворучко, з урахуванням усіх побажань бібліотекарів та відвідувачів. Для цього провели зустрічі з громадою, де обговорювали майбутні зміни. Станом на нині, з бібліотеки також винесли всю літературу, яку зберігають в приміщення "Фабрики Повидла", обслуговування читачів тимчасово припинено.

Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На території планують додати більше світла, зелені, облаштують подіум для театралізованих дійств та відпочинку, зручні ніші для читання, вмонтовані у книжкові стелажі, спеціальну зелену гірку — для найменших відвідувачів.  Простір оновленої бібліотеки буде максимально інклюзивним, матиме ефективне зонування, ігровий куточок, зручні меблі. Концепція медіатеки передбачає багатофункційність: відкриті простори, великий абонемент (жодних книгосховищ), зони для усамітнення з книгою.

У рамках рестравраційно-ремонтних робіт відновлять фасад пам'ятки архітектури та відремонтують внутрішнє наповнення - повністю замінять всі мережі, встановлять вентиляцію, нові вікна тощо. Ці роботи у бібліотеці-філії №27 ЦБС для дітей тривають із серпня і їх мають завершити до кінця цього року. Підрядник - ФОП "Еталон-Ком", вартість робіт - 4,17 млн грн.

Нагадаємо, 7 собачок та 2 кішки чекають на добрих господарів у ЛКП "Лев".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #бібліотека #медіатека #Богдана_Хмельницького #ремонт #оновлення
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,30
39,40
EUR
42,80
42,93
PLN
9,85
9,90
Оголошення
live comments feed...