• Головна
  • У Львові підсвітили Порохову вежу, - ФОТО
11:04, 18 листопада 2019 р.

У Львові підсвітили Порохову вежу, - ФОТО

Цього року виповнюється 60 років, як у пам'ятці архітектури 16 століття - Пороховій вежі - розпочала роботу Львівська спілка архітекторів. Аби відзначити річницю, у Львові провели низку тематичних заходів, зокрема, наукову конференцію, круглий стіл, а також підсвітили саму будівлю.

Як розповів 032.ua голова Львівської обласної організації НСАУ Богдан Гой, ідею встановлення нового вечірнього освітлення Порохової вежі напрацьовували ще з минулого року, коли запрацював Центр архітектури, дизайну та урбаністики. Для цього львівська спілка організувала збір коштів, звернулась до провідних фірм, що займаються художнім освітленням будівель, з проханням підтримати цю ініціативу.

"Багато львів’ян та відвідувачів порохівні відгукнулось на наш заклик. Так, світильники подарувала Спілці польська фірма LUG, а опори та роботи з освітлення вже виконали місцеві організації та комунальні підприємства. Я вважаю, що реалізація такого хорошого задуму – це найкращий подарунок Львову до цієї знаменної дати", - додав Богдан Гой.

У цей день також у головному корпусі «Львівської політехніки» відбулась наукова конференція «Архітектура Львівщини – старе та нове», де обговорили перспективи розвитку Порохової вежі та актуальні проблеми архітектури й містобудування Львова і України. Згодом учасники конференції долучилися  у Львівському будинку архітектора до круглого столу щодо проекту "Львівської архітектурної хартії" - програмного документу, який повинен окреслити основні пріоритети розвитку забудови Львова та історичних міст регіону.

Нагадаємо, раніше у Пороховій вежі встановили найбільший макет історичного Львова з відеомапінгом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Порохова_вежа #архітектура #урбаністика #підсвітка
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...