• Головна
  • Львівщина може забезпечити соками Україну
17:52, 12 січня 2013 р.

Львівщина може забезпечити соками Україну

На Львівщині є великі перспективи для розвитку садівництва. Таку думку висловив голова Львівської обласної ради Петро Колодій , під час візиту на переробне підприємство «Яблуневий дар»  в місті Городку.

Голова ознайомився з роботою  компанії та обговорив перспективи створення сільськогосподарських кооперативів, які б постачали сировину для переробних підприємств. 

"ТОВ "Яблуневий дар" – успішне підприємство, яке виробляє соки." - наголосив на зустрічі і  голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк.

За інформацією керівників підприємства, лише 10 відсотків сировини для свого виробництва вони закуповують у Львівській області, решту – змушені шукати за межами Львівщини, а то й за кордоном. Скажімо, в Україні виробляється 15 тисяч тонн вишні на рік, а потреба внутрішнього ринку сягає 230 тисяч тонн, тобто в десятки разів більша.

"Це свідчить про те, що сільське господарство Львівщини має великі перспективи збуту продукції, однак не використовує цих можливостей, - зазначив Петро Колодій. – Добре розуміємо, чому занепало село – передусім через проблеми з реалізацією сільськогосподарської продукції. Однак завдяки величезному досвіду наших селян, за умови залучення коштів державної програми з підтримки садівництва та за підтримки місцевої влади можна підняти село".

Представники влади спільно з виробниками і місцевою владою обговорили перспективи створення сільськогосподарських кооперативів за підтримки виробника та логістичної компанії. Підприємства мали би консультувати сільгоспвиробників, координувати дії між кооперативами та переробним підприємством, зрештою гарантувати, що закуповуватимуть їхню продукцію.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...