• Головна
  • Львів долучився до акції на підтримку затриманого у Польщі атовця Ігоря Мазура, - ФОТО
10:55, 10 листопада 2019 р.

Львів долучився до акції на підтримку затриманого у Польщі атовця Ігоря Мазура, - ФОТО

Біля Генерального консульства Польщі у Львові у суботу, 9 листопада, ввечері відбулась акція на підтримку затриманого у Польщі атовця та голови політради УНА-УНСО Ігоря “Тополі” Мазура.

Під Генконсульство прийшли кілька десятків людей з плакатамии “Волю Тополі” та “Просимо повернути додому оборонця України Ігоря Мазура”. Фото з них публікують учасники у соцмережах.

Аналогічні акції на підтримку Ігоря Мазура відбулись у Києві та Одесі.

Ігоря Мазура затримали 9 листопада у Польщі. Як повідомили на сайті УНСО, це відбулось у відповідь на запит Слідчого комітету РФ в Інтерпол про міжнародний розшук Ігоря, лідерів УНА-УНСО та членів інших політичних партій за звинувачення в участі в боях у Чечні. Ігор їхав у Польщу на запрошення віцеспікера польського Сейму Беати Мазурек.

Як повідомив 10 листопада виданню “Радіо Свобода” представник офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини Андрій Мамалига, найближчим часом має відбутися суд щодо екстрадиції Ігоря Мазура до Росії. Він також підтвердив, що затриманий фігурує у тій самій справі, що і експрем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та колишні в’язні Кремля Микола Карп’юк та Станіслав Клих, звільнені в межах обміну між Україною та Росією 7 вересня.

Також відомо, що до Ігоря Мазула допустили українського консула.

Ігор Мазур/Facebook

Ігор Мазур/Facebook

46-річний Ігор Мазур понад 20 років входить до УНА-УНСОспочатку був головою київського осередку організації, а потім очолив політраду. Також входить до “Правого сектора” і був начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції Гідності. З квітня 2015 року вобював у зоні АТО, був командиром роти та заступником начальника штабу одного з розвідувальних батальйонів.

Нагадаємо, львівських активістів викликали на допити через заяву скандального антиукраїнського блогера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#УНА-УНСО #Польща #протести #акції #затримання
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...