• Головна
  • Львівський чиновник розповів, як зменшити кількість автомобілів на дорогах, - ВІДЕО
17:14, 5 листопада 2019 р.

Львівський чиновник розповів, як зменшити кількість автомобілів на дорогах, - ВІДЕО

Проспект Чорновола став одним із перших у Львові, де виокремили смугу для громадського транспорту. Найближчим часом у місті сподіваються надати такий самий пріоритет автобусам, тролейбусам та трамваям на вулицях Липинського, Стуса, Хмельницького та на проспекті Червоної Калини.

Уже понад рік тривають розмови про облаштування делініаторів на вулиці Свєнціцького у місті, щоби покращити рух трамваїв №8 до центру Львова. Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий розповів у своєму відеоблозі, що виділені смуги громадського транспорту можуть суттєво покращити ситуацію із заторами на дорогах, передає кореспондент 032.ua.

Як переконує посадовець, у Європі вже давно зрозуміли, що неможливо розбудувати інфраструктуру таким чином, щоби всім охочим їздити автомобілями вистачало місця. Відтак, там запровадили Сталу міську мобільність, яка передбачає забезпечення можливості доступного проїзду всім, але різними способами, у тому числі й альтернативними до приватних видами транспорту.

Через перехрестя Чорновола - Городоцька, за даними Андрія Білого, щохвилини проїжджає 20 - 25 автомобілів, у яких перебуває 1 - 2 людини. За годину це близько 1200 автомобілів, або ж в середньому 1800 людей.

На тому ж самому перехресті, за хвилину проїжджає 5 - 10 автобусів, у кожному з яких перебуває 100 людей. За годину  - це від 300 до 600 одиниць громадського транспорту, які перевозять приблизно 60 тисяч пасажирів.

Тому стає очевидною перевага облаштування виокремленої смуги для громадського транспорту по “артерії”, яка з’єднує північні території Львова із центром міста. Мета облаштування такої смуги в тому, щоб зробити транспорт прогнозованим, змусити його курсувати за графіками та вивільнити його від заторів. 

Зараз у місті також планують встановити делініатори на вул. Свєнціцького, щоби виокремити в транспортному потоці трамвай №8 (Сихів - площа Соборна), який зараз має 80% виділеної смуги на маршруті. 

“Трамвай усю цю ділянку (80% маршруту) проїжджає швидше, ніж маленький кусочок дороги від Академії мистецтв до Стрийського базару. Усього 25 автомобілів займають смугу, через що страждають тисячі людей. Якщо ми пришвидшимо рух трамвая на цій ділянці, це дозволить перевозити на 30% більше людей за допомогою тієї самої кількості трамваїв”, - зауважив Андрій Білий.

Посадовець додав, що запровадження смуги для громадського транспорту на пр. Чорновола дозволило пришвидшити рух тролейбусів від кільця на вул. Липинського до проспекту Свободи. Тепер тролейбус може доїхати до центрі міста за 7 - 8 хвилин, тоді як автомобілі - за 20 хвилин.

“У Європі зрозуміли, що розв’язки не вирішують питання із заторами. Бувають місця, де вони потрібні - це, зазвичай, на виїздах з міста, а всередині міста надається перевага альтернативним засобам пересування: рух пішки, велосипедом, громадським транспортом. Якщо це зробити якісно, то потреба в автомобілекористуванні зменшиться”, - резюмував посадовець.

Нагадаємо, раніше новий очільник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів розповів, як у Львові покращуватимуть транспортну систему.

Пропонуємо також читачам висловити свою думку й проголосувати нижче, чи потрібні Львову виділені смуги для громадського транспорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Голос міста
Так, потрібно надати перевагу громадському транспорту
68,8%
Ні, нехай все залишається, як є
31,3%
Важко сказати
0,0%
#Львів #новини #032 #транспорт #ЛМР #Білий #смуга #дорога #рух #виділена_смуга #громадський_транспорт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,62
42,70
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...