• Головна
  • «Фармак» – єдиний виробник лікарського засобу «Корвалол». Рішення суду
Новини компаній
17:00, 30 жовтня 2019 р.

«Фармак» – єдиний виробник лікарського засобу «Корвалол». Рішення суду

Новини компаній

Згідно з рішенням господарських судів усіх інстанцій (2009–2010 роки) назва «Корвалол» («Соrvalolum») використовувалася виключно одним виробником як найменування лікарського засобу. Інформація про те, що «Корвалол» виробляли 70 фармпідприємств СРСР, – недостовірна.

У середині минулого сторіччя Київським хіміко-фармацевтичним заводом ім. М. В. Ломоносова, правонаступником якого є АТ «Фармак», було прийнято рішення розробити технології та створити серцево-судинний препарат, аналогічний до препарату «Валокордин», який вироблявся в Німеччині. Розробник препарату – старший хімік В. Я. Яковлева. Перша партія лікарського засобу «Корвалол» була випущена 1959 року. Відтоді завод ім. М. В. Ломоносова був єдиним виробником препарату «Корвалол» на території колишнього СРСР. З 1991 року ПАТ «Фармак» – єдиний виробник цього лікарського засобу на пост радянському просторі. При цьому ТМ «Корвалол» захищена в 15 країнах Європи та Середньої Азії: Німеччина, Польща, Литва, Естонія, Латвія, Білорусь, Молдова, Румунія, Болгарія, Туркменістан, Вірменія, Грузія, Азербайджан, Таджикистан, Киргизстан та Казахстан. Використання знака «Корвалол Corvalolum» загалом підтверджується упаковками за період з 1991 до 2001 року включно.

Сьогодні ВАЛОКОРДИН® (VALOCORDIN®) Krewel Meuselbach GmbН продається в Україні та інших країнах світу. «Історія з “Валокордином” – це приклад сумлінної конкуренції. Тому що “Валокордин” аналогічний до “Корвалолу”. Але виробник випускає його під своєю назвою. Монополії на цей лікарський засіб немає, не було та не може бути. АТ “Фармак” виступає за цивілізовану конкуренцію та захищає свої права на добре відому марку “Корвалол Corvalolum”. Ми захищаємо своє право саме на позначення. Тобто не йдеться про жодну монополію на сам препарат. Адже сам препарат з усіма складниками не захищений патентом, і він не охороняється в Україні з погляду інтелектуальної власності. Його може продукувати будь-який виробник, який доведе його якість та ефективність і пройде всі необхідні дозвільні процедури, але під іншою назвою, під своїм власним брендом», – зазначив Дмитро Таранчук, директор із правового забезпечення АТ «Фармак».

Нагадаємо, що суди щодо ТМ «Корвалол» тривають уже 15 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...