• Головна
  • Будинок у Дрогобичі обвалився через руйнування несучої стіни підвалу
12:56, 23 жовтня 2019 р.

Будинок у Дрогобичі обвалився через руйнування несучої стіни підвалу

За висновками експертів, причиною обвалу будинку у Дрогобичі стало руйнування середньої несучої стіни підвалу. До цього могло призвести просідання або руйнування цегляної кладки.

Про це 23 жовтня повідомила пресслужба Дрогобицької міської ради, посилаючись на результати обстеження, яке на замовлення міського департаменту житлового господарства проводив ФОП Богдан Демчина. 

«Причиною обвалу стало руйнування середньої несучої стіни підвалу по осі Б, в осях 4-5, яке можливо виникло внаслідок просідання або руйнування цегляної кладки через низьку марку цегли та розчину, внаслідок значного зволоження та відсутності гідроізоляції і бетонної підлоги, що є в основному наслідком помилок під час будівництва”, — йдеться у висновку. 

пресслужби Дрогобицької міської радипресслужби Дрогобицької міської радипресслужби Дрогобицької міської ради

Також не виключають можливе втручання людей, однакце мають підтвердити або спростувати спеціальні судові експерти після розбору обвалених конструкцій, які знаходяться поверх цієї стіни підвалу.

Нагадаємо,  вночі 28 серпня у Дрогобичі на вул. Грушевського, 101, обвалився під'їзд житлового чотириповерхового будинку. Внаслідок трагедії загинули 8 людей, серед яких 5-річний хлопчик. Ще семеро людей отримали травми.

Через це за підозрою у службовій недбалості, яка могла призвести до трагедії, затримали двох працівників одного з дрогобицьких комунальних підприємств. 30 серпня суд обрав 57-річному чоловікові та 60-річній жінці запобіжий захід у вигляді домашнього арешту строком на 60 діб. Їхні дії кваліфікували за ч.2 ст.367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України.

Повну хронологію подій можна прочитати за посиланням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Дрогобич #обвал будинку #трагедія #експертиза
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...