• Головна
  • Собачий притулок - замість винзаводу на Погулянці у Львові: за і проти
18:17, 22 жовтня 2019 р.

Собачий притулок - замість винзаводу на Погулянці у Львові: за і проти

Відомий у Львові зоозахисник та співзасновник Домівки врятованих тварин Орест Залипський пропонує Львівській міськраді викупити майно колишнього винзаводу на Погулянці й облаштувати там притулок для собак. Натомість, на думку директорки ЛКП “Лев” Оксани Кошак, ця ініціатива наразі не на часі.

Кореспондент 032.ua поспілкувався із зоозахисником та чиновницею, та показує два різні погляди на одну ідею.

Свою пропозицію Орест Залипський висловив у Facebook 22 жовтня, закріпивши у дописі пресреліз пресслужби Львівської міської ради, в якому сказано, що мерія не віддасть землю винзаводу на Погулянці під забудову, а проведений аукціон — це афера.

Пропоную громадськості пропонувати місту цю земельну ділянку під притулок для собак. Так як такого у Львові немає, а ситуація з безпритульними є. Місце хорошеу місті і далеко від житлових будівель і не буде заважати мешканцям”, — написав Орест Залипський.

“Я вважаю, що такий притулок мав би фінансуватися коштом міського бюджету. Земельна ділянка є, недалеко в місті але водночас далеко від житлових будинків. Мешканців не турбував би гавкіт собак. Це б мало місто разом із зоозахисниками сісти й обговорити це питання, бо насправді такий притулок потрібен. Те, що ЛКП рахує по 400 безпритульних собак у місті, я вважаю, применшена цифра. Вони не порахували собак, які перебувають у когось на перетримках. Я знаю зоозахисників, у яких є одночасно на перетримці до 30 собак”, — додав він у коментарі 032.ua

Натомість директорка ЛКП “Лев” Оксана Кошак вважає, що така ідея по суті добра, але наразі ні Львів зокрема, ні Україна в цілому до неї не готова.

“В Україні не працюють необхідні у цій сфері закони і не контролюється відповідальність господарів. Немає обов’язкової ідентифікації шляхом чіпування, щоб розуміти, кому належить конкретна тварина. Тому будівництво притулку у Львові чи будь-якому іншому місті перетвориться на збір всіх непотрібних тварин з цього міста і всіх навколишніх сіл. Але місця в притулках не гумові, тож він дуже скоро він переповниться і керівництву доведеться вирішувати, що робити з цими тваринами. Я вважаю, що такий притулок наразі - це не про гуманність, а про ще більшу безвідповідальність власників тварин”, — сказала Оксана Кошак у коментарі 032.ua.

Також, за її словами, утримання такого притулку буде великим фінансовим тягарем для міського бюджету.

“Беремо середньостатистичний притулок європейського типу на 600 тварин. Річне фінансування на утримання: перетримка 600 тварин по 120 грн на добу - це 26,3 млн грн. Корми, медикаменти, зарплата персоналу, комунальні послуги і інше, ще стільки ж як і перетримка 25 млн грн. Всього - понад 50 млн грн в рік”, — відповіла Оксана Кошак у коментарі під дописом Ореста Залипського.

Facebook

Нагадаємо, у серпні колишній завод “Укрвино”, що на вулиці Погулянка, 26 у Львові, виставили на аукціон за стартовою ціною 5,98 млн грн. У Львівські міській раді тоді заявили про незаконність цієї оборудки, адже майновий комплекс винзаводу перебуває під арештом. Тим не менше минулого тижня стало відомо, що майно винзаводу таки продали з молотка. В мерії назвали це аферою та заявили, що не віддадуть землю колишнього заводу під забудову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#тварини #собаки #притулок #"Погулянка" #винзавод #земля #арешт майна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...