• Головна
  • Поляки шукають останки жертв НКВС у Дрогобичі
18:05, 20 жовтня 2019 р.
Надійне джерело

Поляки шукають останки жертв НКВС у Дрогобичі

Експерти Інституту національної пам’яті Польщі спостерігають за пошуковими роботами для виявлення останків жертв комунізму, похованих на території колишньої в’язниці НКВС у Дрогобичі на Львівщині.

Про це повідомила інформаційна агенція "Укрінформ", передає кореспондент 032.ua.

“За запрошенням української сторони група управління пошуку й ідентифікації ІНП бере участь як спостерігачі в археологічних та ексгумаційних роботах, що тривають у Дрогобичі”,- йдеться в повідомленні польського ІНП.

Зазначається, що обстеження ведуться на території монастиря святих Петра і Павла поблизу колишньої в’язниці НКВС, де під час німецько-радянського збройного конфлікту Другої світової війни можуть поховані загиблі польської національності міста.

Інститут нацпам'яті Польщі зазначає, що позитивно сприймає рішення української сторони про запрошення польських експертів до проведення пошукових робіт у Дрогобичі.

Зокрема, про запрошення польських спеціалістів стало відомо у п’ятницю. Тоді Посольство Польщі в Україні зазначило, що цей крок відповідає деклараціям Президента України Володимира Зеленського і положенням двосторонніх угод України та Польщі. Посольство Польщі також повідомило, що нині тривають процедури, пов’язані з отриманням польським Інститутом національної пам'яті усіх необхідних дозволів з боку українських органів на ведення пошуково-ексгумаційних робіт на території України.

Зауважимо, що у Дрогобичі на вул. Стрийській біля колишньої в'язниці НКВС виявлено поховання людей, які, за припущенням, були розстріляні в 1940-х роках.

Нагадаємо, що 14 жовтня 2018 року у сквері “На Валах” по вул. Винниченка у Львові, з нагоди Дня Захисника України та річниці створення Української повстанської армії, відбулась реконструкція бою УПА проти військ НКВС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032 #НКВС #останки_Дрогобич #жертв_комунізму #жертви_НКВС #новини_Львівщини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...