13:59, 4 січня 2013 р.
У Львові розпочали приготування Різдвяної куті
Сьогодні розпочалося приготування різдвяної куті, яку 7 січня презентуватимуть на площі перед Львівською оперою.
Відтак, 7 січня о 13:00 год на площі біля Оперного театру замішуватимуть 1 тонну різдвяної куті. Під час презентації кращі господині Львова поділяться своїми ексклюзивними секретами приготування головної традиційної страви Різдва. Сьогодні розпочалося приготування святкової куті від Різдвяного ярмарку. Використають понад 1 тонну пшениці, близько 350 літрів перетертого маку, 70 літрів натурального меду і понад 25 кілограмів родзинок. Про це повідомили організатори IV Різдвяного ярмарку.
«Для нас це особливий процес. Приготування куті здавна вважалося сакральним ритуалом, який передавався з покоління в покоління, а продукти, з яких готується кутя, мають символічне значення. Наприклад, зерно є символом воскреслого життя, мед символізує здоров’я і благополучний побут, а мак символізує достаток у сім’ї. Цих та інших гараздів ми бажаємо усім, хто святкуватиме Різдво у Львові. Частування кутею відбудеться під спільну коляду усіх гостей Ярмарку та троїстих музик з етно-гурту «Родовід». Після частування відбудеться святковий концерт за участю Наталки Карпи та виконавців Продюсерського центру«KARPARATION», – зазначає Ольга Гренюх, директор компанії-співорганізатора ІV Різдвяного ярмарку.
Нагадаємо, Презентація-частування святковою кутею від ІV Різдвяного ярмарку розпочнеться 7 січня о 13:00 год та супроводжуватиметься майстер-класами з приготування традиційних страв від найкращих господинь Львова.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
15:36
Вчора
ТОП новини
Оголошення
13:28, 17 січня
16
17:28, 17 січня
15:43, 11 січня
1
12:30, 16 січня
53
live comments feed...
Коментарі