У Львові розпочали приготування Різдвяної куті

Сьогодні розпочалося приготування різдвяної куті, яку 7 січня презентуватимуть на площі перед Львівською оперою.

Відтак,  7 січня о 13:00 год на площі біля Оперного театру замішуватимуть 1 тонну різдвяної куті. Під час презентації кращі господині Львова поділяться своїми ексклюзивними секретами приготування головної традиційної страви Різдва. Сьогодні розпочалося приготування святкової куті від Різдвяного ярмарку. Використають понад 1 тонну пшениці, близько 350 літрів перетертого маку, 70 літрів натурального меду і понад 25 кілограмів родзинок. Про це повідомили організатори IV Різдвяного ярмарку. 

«Для нас це особливий процес. Приготування куті здавна вважалося сакральним ритуалом, який передавався з покоління в покоління, а продукти, з яких готується кутя, мають символічне значення. Наприклад, зерно є символом воскреслого життя, мед символізує здоров’я і благополучний побут, а мак символізує достаток у сім’ї. Цих та інших гараздів ми бажаємо усім, хто святкуватиме Різдво у Львові. Частування кутею відбудеться під спільну коляду усіх гостей Ярмарку та троїстих музик з етно-гурту «Родовід». Після частування відбудеться святковий концерт за участю Наталки Карпи та виконавців Продюсерського центру«KARPARATION», – зазначає Ольга Гренюх, директор компанії-співорганізатора ІV Різдвяного ярмарку.

Нагадаємо, Презентація-частування святковою кутею від ІV Різдвяного ярмарку розпочнеться 7 січня о 13:00 год та супроводжуватиметься майстер-класами з приготування традиційних страв від найкращих господинь Львова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі