• Головна
  • На Грибовицькому сміттєзвалищі знайшли небезпечні хімічні елементи
18:24, 18 жовтня 2019 р.
Надійне джерело

На Грибовицькому сміттєзвалищі знайшли небезпечні хімічні елементи

Фахівці Державної екологічної інспекції у Львівській області виявили перевищення таких забруднювальних речовин, як: нітрати, хлориди, марганець, свинець, залізо, нафтопродукти, кадмій, цинк.

Про це повідомив сайт Держекоінспекції, передає кореспондент 032.ua.

Екологи продовжують проводити кризовий моніторинг поверхневих вод та ґрунтів у зоні полігону твердих побутових відходів ЛКП "Збиранка". Відтак, впродовж 9 місяців  моніторингу їм вдалось виявити низку екологічних порушень.

Наприклад, у меліоративному каналі, в місці сходження обвідних каналів, який розташований біля автошляху Львів – Рава-Руська, приблизно 1 км від підніжжя полігону ТПВ, зафіксували перевищення гранично допустимих концентрацій за показниками сухого залишку і хімічного споживання кисню, що може призвести до погіршення здоров'я, а також нести ризики різноманітних захворювань.

Також, фахівці екослужби помітили вплив меліоративного каналу на річку Малехівка, яка разом з тим не чинить негативного впливу на річку Полтва, оскільки річка Полтва зазнає забруднень вище гирла річки Малехівка (вище по течії).

Однак, річка Полтва чинить значний негативний вплив на якісний стан річки Західний Буг, однак цей вплив не пов’язаний із полігоном ТПВ.

Зауважимо, що Грибовицьке сміттєзвалище має обвідні канали і коли падають дощі, то з цієї долини дощові води потрапляють у меліоративний канал. Звідти і брали проби.

Також ЛКП "Збиранка" і надалі засмічує ґрунт у зоні полігону. Екологи виявили перевищення таких занечищувальних речовин, як: нітрати, хлориди, марганець, свинець, залізо, нафтопродукти, кадмій, цинк.

Наразі комунальному підприємству припису про усунення порушення не надали, адже моніторинг ще триває.

За 9 місяців роботи інспекції відібрано 162 проби поверхневих вод та 72 об'єднаних проби ґрунту.

Нагадаємо, в Україні презентували онлайн-карту, де можна відстежити лісові рубки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032 #новини_Львова #ЛКП_Збиранка #Грибовище_звалище
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,50
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...