• Головна
  • “Озброєні та небезпечні”: у Львові покажуть серіал про мілітаризацію українського суспільства
22:08, 18 жовтня 2019 р.

“Озброєні та небезпечні”: у Львові покажуть серіал про мілітаризацію українського суспільства

У четвер, 31 жовтня о 19:00, у музеї “Територія Терору” (пр. Чорновола, 45г) у Львові покажуть серіал "Озброєні та небезпечні".

Як розповіли 032.ua у "Феміністичній майстерні", яка є співорганізатором події, проект фокусується на повсюдній мілітаризації українського суспільства.

У рамках проекту додаються фільми, відбулась виставка та проходять мандрівні кінопокази. Конструюючи мілітарну зону режисерки апропріюють різноманітні медіа: від аматорських документальних роликів на YouTube до ретельно зрежисованого ігрового кіно. Серіал є спробою рефлексувати у публічному просторі соціальні та індивідуальні наслідки всеприсутності війни.

“Художником Миколою Рідним було ініційовано реалізувати проект у формі відео-серіалу, присвяченого темі мілітаризації суспільства та, зокрема, ставленню молоді до насилля та зброї. Постановочні та документальні сцени були зняті під час вечірок, прогулянок, випадкових ситуацій у місті, що траплялися автору та його друзям. Їхня рефлексія спрямована на зображення крихкого становища українського суспільства, що зазнає зовнішнє військове втручання на сході та активність ультраправих рухів всередині країни. Тема існування людини, що прагне емансипації суспільства в агресивному консервативному середовищі, обертається навколо взаємовідносин повсякдення, інтернету та кінематографу", - розповіли організаторки.

Проект об’єднує групу художни_ць та режисер_ок, серед яких: Пьотр Армяновський, Станіслав Бітюцький, Еліас Парвулеско, Оксана Казьміна, Аліна Клейтман, Валентина Петрова, Сашко Протяг, Олексій Радинський, Даніїл Ревковський, Микола Рідний, Філіп Сотниченко, Анна Щербина, Fantastic Little Splash.

У Львові покажуть 9 серій із циклу, опісля відбудеться дискусія за участі творців.

Нагадаємо, раніше у Львові на великі екрани випустили екранізацію твору Івана Франка "Захар Беркут".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...