• Головна
  • "Музика завжди була моїм спасінням": історія вуличної музикантки зі Львова
15:27, 5 жовтня 2019 р.

"Музика завжди була моїм спасінням": історія вуличної музикантки зі Львова

Львів можна вважати містом вуличної музики. На центральних вулицях десятки різноманітних музикантів щодня надихають місцевих і туристів своєю творчістю. 

Кореспондент 032.ua поспілкувався з Наталею Борзовою, тією, хто створює музику вулиць міста, і дізнався, як це - бути вуличним музикантом у Львові. 

Наталя Борзова - вулична музикантка. Народилася на Самбірщині, але ще в дитинстві з сім’єю виїхала за кордон, 20 років вона росла не в Україні. Відтак, шлях вуличного музиканта дівчина розпочала ще в Італії у 2017 році, на вулицях Львова зазвучала цього року.

Наталя Борзова

Наталя Борзова

Як зазначає Наталя, з музикою в неї особливі стосунки, які тривають дуже давно. Коли їй було 3 роки, вона вже вперше співала на сцені, її запросили разом з татом виступити в кінотеатр “Кобзар” у Самборі. Вона виграла конкурс, бо була наймолодшою учасницею, до того ж, музикантка співала тяжку традиційну українську пісню, а тато акомпонував їй на гітарі.  

Наталя Борзова - про свій творчий шлях

Музика була завжди моїм спасінням. У мене була депресія близько 10 років, я лікувалася. Морально було дуже тяжко, єдине, що мені допомагало - "скинути тягар на листок", відтак, я розпочала писати рифмою. Потім взяла гітару та спробувала “вибринькувати” якісь пісні. Вони були дуже тяжкі та депресивні, для прикладу: “Хто є я?”, “Чому я тут?”, “Що є життя?”. На той час - це було спасіння від свого внутрішнього стану, в якому я перебувала, таким чином "ділилася своїми думками з папером". З часом мої композиції змінювалися, бо ставала щасливішою, знайомилася з цікавими людьми. Мені подобалося описувати свої різні стани у піснях, зазвичай, писала англійською мовою.

Чому дівчина стала вуличною музиканткою?

Мені завжди хотілося випробувати себе в соціумі в критичному положенні. Адже вуличних музикантів люди сприймають не завжди позитивно. Я так хотіла перебороти стереотип “що люди скажуть”, цілих 3 роки плекала цю мрію - вийти і заграти на вулиці. Я наважилася та жодного разу не пошкодувала про це. Мені це допомагає - вивільняє багато енергії та дає можливість "ділитися теплом" зі всім містом.

Яка мета, як вуличного музиканта?

Ціль для мене - не заробити на виступах. Місцеві та туристи можуть просто пройти повз тебе, а є ті, які зупиняються і слухають, для мене це дуже важливо. Першопричина, чому я вийшла співати на вулицях, - заявити про себе людям, а також перестати соромитися перед соціумом. Мене переповнювало бажання залунати, зазвучати перед вулицею. 

Що співає Наталя Борзова?

Я співаю мало комерційних пісень, а більше власні, а також люблю відтворювати старі, які вже забуті, а не ті, що звучать на кожному кроці, на радіо. Музику сприймаю, як донесення глибокої та приємної інформації до кожного серця. Зараз я відчуваю у собі багато світла, а також те, що мені є чим поділитися - людським теплом та людською простотою. Мої пісні зараз досить теплі, гармонійні, такі, які підіймають настрій.

Як звучить музикантка? 

Нагадаємо, у Львові з 1 до 13 жовтня триває Другий фестиваль класичної музики ЛюдкевичФест. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #вуличні_музиканти #032.ua #музика
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...