• Головна
  • Львівські депутати пропонують розірвати угоди з власниками реклами через російську мову
20:00, 28 грудня 2012 р.

Львівські депутати пропонують розірвати угоди з власниками реклами через російську мову

Від міського голови вимагають притягнути до відповідальності посадових осіб Львівської міськради, які дозволили розмістити у місті рекламу іноземною мовою. Про це йдеться в запиті депутата від фракції ВО «Свобода» Івана Лещишина, який депутат зачитав вчора, 27 січня, під час пленарного засідання сесії міськради, інформує  Вголос.

Іван Лещишин розповів, що після ухвалення закону «Про засади державної мовної політики» у Львові розпочалась повзуча русифікація всіх сфер життя, зокрема на залізничному вокзалі, у сфері телебаченні та радіо, а найбільше у сфері зовнішньої реклами.

Депутат розповів, що біля залізничного вокзалу (біля переходу з привокзального ринку на вокзал, навпроти церкви, що на вул. Чернівецькій та на кінцевій зупинці трамвая №6) розміщені щити з написом лише іноземною російською мовою: «Газета Взгляд: ученые определили что сало самый диетический продукт».

Також за словами депутата, біля ринку «Шувар» розміщено рекламний носій з рекламою моторного мастила російською мовою.
«Такі дії власника рекламних площ є обурливими і порушують вимоги Конституції України та принижують честь і гідність українців», – наголосив Іван Лещишин.

З огляду на сказане вище депутат попросив у мера негайно демонтувати і привести у відповідність до вимог Конституції конструкцію зовнішньої реклами біля переходу з Привокзального ринку на вокзал та на кінцевій зупинці трамвая №6, а також біля ринку «Шувар».

Крім того, депутат попросив Андрія Садового притягнути до відповідальності власника цих рекламних площ за грубе порушення Конституції і розірвати з ним угоди, а також притягнути до відповідальності посадових осіб Львівської міськради, які дали дозволи на розміщення такої реклами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,76
39,83
EUR
42,81
43,10
PLN
9,80
9,90
Оголошення
live comments feed...