• Головна
  • На Львівщині блокують вагони з вугіллям: поліція попереджає про силовий сценарій, - ВІДЕО, ДОПОВНЕНО
17:02, 21 вересня 2019 р.

На Львівщині блокують вагони з вугіллям: поліція попереджає про силовий сценарій, - ВІДЕО, ДОПОВНЕНО

Сьогодні, 21 вересня, у Львівській області на залізничній колії станції "Соснівка" люди почали блокувати вагони з вугіллям. 

За даними відділу комунікації поліції Львівщини, на місці події працюють підрозділи поліції області на чолі з її начальником полковником поліції Василем Віконським.

Правоохоронці отримали повідомлення від керівництва одного з вугільних підприємств, назву якого не називають, про блокування вагонів, завантажених вугіллям. 

Серед тих, хто блокує колію, є і колишній нардеп Семен Семенченко. На своїй сторінці у фейсбуці він опублікував відео з блокадою:

"Зараз ми намагаємося переконати правопорушників припинити чинити беззаконня. Однак, якщо вони відмовляться виконувати законні вимоги поліцейських, ми будемо змушені застосувати заходи поліцейського примусу", – наголосив Василь Віконський.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) КК України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі.

Як повідомляє zaxid.net атовці, шахтарі та місцеві мешканці заблокували російські вагони із вугіллям ще на початку вересня. Відтоді протестувальники цілодобово чергують на станції Соснівка. Директор збагачувального підприємства, куди їхали вагони, за словами активістів не приховує, що вугілля російського походження.

Доповнено. Станом на 17:00. "Штаб блокади торгівлі з окупантами" на своїй сторінці у фейсбуці повідомив, що поліція силою розігнала та заарештувала ветеранів і шахтарів, які блокували російське вугілля у Львівській області:

Доповнено. Станом на 17:35. За даними відділу комунікації поліції Львівщини, правоохоронці затримали 28 правопорушників, їх доставлено до відділку поліції, встановлюються їхні особисті дані. 

Під час заходів з розблокування руху учасники акції блокування завдали тілесних ушкоджень п’ятьом правоохоронцям. Одного з них, 38-річного старшого сержанта поліції, доставили у лікарню. Діагноз уточнюється.

Станом на 18:10. Звернення очільника поліції Львівщини Василя Віконського до представників органів місцевого самоврядування та керівництва вугільного підприємства у зв'язку з блокуванням залізничної колії: "Враховуючи, що питання переросло в політичну площину, звертаюся до місцевої влади та керівництва вугільного підприємства негайно вирішити свої спірні питання. Поліція розблокувала шляхи, тепер ви повинні знайти вирішення проблеми. Запрошені до поліції громадяни будуть встановлені, порушники оштрафовані і всіх їх відпустять".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Соснівка #вагони вугілля
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,14
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,89
9,94
Оголошення
live comments feed...