• Головна
  • Львів'яни долучаться до масового міжнародного маршу за клімат в Україні
20:05, 19 вересня 2019 р.

Львів'яни долучаться до масового міжнародного маршу за клімат в Україні

Завтра, 20-го вересня о 12:00 на Михайлівській площі у Києві львів'яни долучаться до Міжнародного маршу за клімат, який є частиною глобального маршу, що проходить по всьому світу з 20 по 27 вересня.

Про це повідомляє кореспондентка 032.ua.

Українські активісти та екологічні організації запрошують українців вийти на вулиці,  метою захистити своє право на безпечне довкілля. Колона Маршу пройде центральними вулицями Києва – від Михайлівської площі через Європейську до Офісу Президента України, де активісти запропонують наступні рішення для української влади: 100% чистої енергетики, "ні" викопному паливу,  енергоефективність – пріоритет№1, "ні" дотаціям у тваринництво, зеленому місту – зелений транспорт, "ні" одноразовому пластику та інші.

Відео: ГО "ПЛАТО"

У Львові марш підтримують численні громадські організації та рухи, зокрема громадська організація "ПЛАТО" – ключовим напрямком роботи якої є питання формування кліматичної політики у Львові, питання енергетичного переходу Львова на чисті джерела енергії та адаптації міста до змін клімату.

На відео від "350.org - Україна" 15-річна школярка Ґрета Тунберґ, яка 20 серпня 2018-го року вийшла на одиночний пікет до шведського парламенту, вимагаючи зберегти клімат планети придатним для існування. Згодом її ініціативу підхопили школярі усього світу. 

Як розповіла у коментарі кореспонденту 032.ua координаторка ГО "ПЛАТО" Анжеліка Зозуля, Львів є надзвичайно вразливим до теплових стресів, і до регулярних проблем з підтопленням. За її словами, у місті є декілька таких проблемних ділянок, які як тільки починаються дощі – обов'язково починають запливати, погано працюють дощоприймачі, і це перетворюється на транспортний колапс.

 Відео: "350.org - Україна"

загальному контексті, завтра, 20 вересня відбудеться кліматична мобілізація до участі залучені більше ніж 150 країн світу, і подібний міжнародний марш буде організовано також у Києві. Наша мета долучитися до цієї події з конкретними вимогами до нової влади, до парламенту, до уряду, та звернути їх увагу на те, що клімат змінюється і на це потрібно реагувати. Львівська група також долучиться до маршу, вона формувалася шляхом відкритого набору, у нас було декілька просвітницьких заходів, таким чином ми запрошували долучитися до участі в цьому марші від міста Львова", – розповіла у коментарі 032.ua координаторка ГО "ПЛАТО" Анжеліка Зозуля.

Відео: "Редакція". Днями голова ООН оголосив надзвичайну кліматичну ситуацію.

Додамо, сьогодні ввечері заплановано виїзд зі Львова до Києва групи, яка складається з більше 20-ти учасників, а завтра вони долучаться до Міжнародного маршу за клімат.

Нагадаємо, 22-го вересня Олег Сенцов долучиться до правозахисної акції "Лист з-за ґрат. Письменницький марафон на підтримку українських заручників Кремля". Додамо, раніше кореспондентка 032.ua розповідала, як пройшов Марш за права тварин у різних містах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #марш за клімат
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...