• Головна
  • Як львів'янам перевірити законність будівництва у місті
15:14, 17 вересня 2019 р.

Як львів'янам перевірити законність будівництва у місті

Для львів'ян створили онлайн-інструкцію, як перевірити законність будівництва у місті, щоб не стати жертвою шахрайства під час купівлі житла.

Покрокову інструкцію розробили журналісти видання “Наші Гроші. Львів”.

Основні етапи перевірки законності будівництва у Львові: 

  • Пошук інформації про новобудову в інтернеті, також можна скористатися  картою незаконних забудов.  Ще один ресурс містить інформацію про забудови у Львові, при чому не лише незаконні і законні, а й «ризикові».
  • Відвідати офіс продавця нерухомості і запитати про наявність таких документів: затверджену проектну документацію, дозвіл на проведення будівельних робіт від Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові, містобудівні умови та обмеження від виконавчого комітету Львівської міськради, документи на землю, дозвіл організацій, які мають свої комунікації на території будівництва, експертний звіт.
  • З’ясувати, на підставі яких документів забудовник нею користується, для цього можна скористатись безкоштовним реєстром.
  • Про проблеми з ділянкою, також можна дізнатись з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Найкраще шукати за кадастровим номером ділянки. 
  • Перевірити, чи отримані містобудівні умови та обмеження, які видає  виконавчий комітет Львівської міської ради. Дізнатися про це можна в рєстрі містобудівних умов та обмежень. 
  • Перевірити, чи отримав забудовник дозвіл на виконання будівельних робіт, це можна зробити на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції в Україні.
  • Перевірити статус юридичної особи, яка вам його продає: чи не перебуває ця компанія в стані припинення діяльності або ж банкрутства. Безкоштовно перевірити це можна в Єдиному держреєстрі юросіб, ФОПів та громадських формувань.

Додамо, також можливо скористатися правом доступу до публічної інформації – тобто запитати про будівництво  у Львівської міськради та Інспекції ДАБК. Можна скористатися сайтом «Доступ до правди», або ж надіслати запит самостійно в цій онлайн-формі на сайті Львівської міської ради.

Нагадаємо, сьогодні у Львові низка вулиць залишилася без води. Адреси вулиць читайте ТУТ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #будівництво #032.ua #новобудови
Високі оцінки користувачів за Стиль викладу
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...