• Головна
  • «Львіввугілля» отримає 90 млн грн на закупівлю обладнання для переоснащення лав шахт
17:58, 25 грудня 2012 р.

«Львіввугілля» отримає 90 млн грн на закупівлю обладнання для переоснащення лав шахт

До нового 2013 року ДП «Львіввугілля» отримає близько 90 млн грн на закупівлю обладнання для переоснащення лав шахт. 

Про це повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич за результатами зустрічі новопризначеного віце-прем’єр-міністра України Юрія Бойка з генеральними директорами шахт України, в тому числі й ДП «Львіввугілля», а також представниками від Донецької, Луганської та Львівської обласних державних адміністрацій.

За словами Богдана Матолича, під час зустрічі Юрій Бойко зазначив, що останнім часом змінилася структура вимог шахтарів, інформує прес-служба ЛОДА.

«Якщо вони колись говорили в основному про зарплату, то зараз на передній план поставили питання про оснащення лав шахт. Це досить проблематичне питання, так як необхідно практично кожну лаву оснастити дорогим обладнанням, вартість якого сягає понад 200 млн грн. Я почув відповідь, що до нового року ДП «Львіввугілля» отримає близько 90 млн грн на закупівлю такого обладнання. На сьогодні представники вже є на заводах і днями мають надійти кошти. Тому маємо надію, що новий 2013 рік почнеться із переоснащення таких лав», – відзначив Матолич.

Також перший заступник голови Львівської ОДА додав, що ДП «Львіввугілля» несло великі збитки у зв’язку з тим, що в його складі є дві шахти, які сьогодні вугілля не видобувають: «Це шахти «Зарічна» і «Візейська», які є в стані ліквідації. Керівництво Міненерго України пообіцяло, що вони будуть переведені в окрему структуру під назвою «Вуглереструктуризація». Ця структура має певні кошти, закладені у державному бюджеті на 2013 рік і за рахунок цих коштів вони будуть реструктуризовуватись у 2013 році. А ті 90 млн, які тратило щорічно ДП «Львіввугілля», підуть на розвиток підприємства», – підсумував Б. Матолич.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...