• Головна
  • У Львові планують запровадити проект відновного правосуддя
22:16, 7 вересня 2019 р.

У Львові планують запровадити проект відновного правосуддя

12 вересня об 11:30, у приміщенні Апеляційного суду Львівської області (пл. Соборна, 7) презентують проект впровадження відновного правосуддя.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, наша область та ще шість областей стануть "пілотними" для проекту, який передбачає залучення усіх сторін злочину до усунення нанесеної шкоди.

Автори проекту пояснюють, що таким чином планують змістити фокус з "вини" порушника на "відповідальність" за вчинене. Шляхом спілкування за участі медіаторів (посередників у конфлікті), потерпілий та порушник спілкуватимуться і залагоджуватимуть отриману шкоду.

У кожній області працюватиме по троє підготовлений медіаторів, які співпрацюватимуть з судами, поліцією, прокуратурою та органами соціального захисту.

Пілотний проект триватиме до квітня 2010 року та популяризуватиме спілкування між потерпілим і правопорушником у кримінальних справах, таким чином впроваджуючи відновне правосуддя в Україні.

Проект реалізує в Україні ГО «Інститут миру та порозуміння» у партнерстві з Верховним Судом, за підтримки Фонду демократії Організації Об’єднаних Націй (ФДООН (UNDEF). У Львівській області партнером проекту є Львівський центр медіації.

Нагадаємо, Львівський моряк Андрій Оприско повернувся на Батьківщину разом із 34 українськими політв'язнями

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...