• Головна
  • Як в Україні покращать надання послуг в ЦНАПах людям з інвалідністю
20:14, 19 серпня 2019 р.

Як в Україні покращать надання послуг в ЦНАПах людям з інвалідністю

14 серпня, у Кабінеті Міністрів України прийняли постанову №714, яка передбачає зміни до затвердженого Примірного положення про центр надання адміністративних послуг.

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua, таким чином мають покращити інформаційне забезпечення відвідувачів ЦНАПів та облаштувати їх з урахуванням потреб осіб з інвалідністю, інших маломобільних груп населення.

За даними на початок липня 2019 року, в Україні діє 796 ЦНАПів, якими користується близько 57 тисяч українців щоденно. При цьому, 6% користувачів Центрів становлять люди з інвалідністю.

Читайте також: Як працюватимуть ЦНАПи Львова на серпневі свята, - ГРАФІК

Як розповіли у Офісі реформи адмінпослуг (проєкт EDGE), більш доступними та простими в отриманні послуги стануть, насамперед, для осіб з інвалідстю та маломобільних груп, які зможуть отримати обслуговування вдома та в ЦНАПах. Приміщення Центрів мають облаштовувати з безперешкодним доступом, пандусами, поручнями та місцем для інвалідних візків, а також матимуть інформацію шрифтом Брайля і обладнані санітарні кімнати.

Жителі Об'єднаних територіальних громад і віддалених населених пунктів зможуть користуватися територіальними підрозділами ЦНАП. Передбачається створення віддалених робочих місць адміністраторів і спеціалізовану роботу старост.

Окрім цього, кожен відвідувач зможу скористатися платіжними й інформаційними терміналами в приміщеннях, попередньо записатися в чергу, почекати на прийом у окремо відведеній зоні, отримати консультацію телефоном та залишити відгук у спеціальній книзі чи скриньці.

Читайте  також: Особистий кабінет львів'янина: покрокова інструкція з використання

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #ЦНАП
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...