• Головна
  • У популярному додатку для знайомств «зареєструвались» українські замки
14:01, 18 серпня 2019 р.

У популярному додатку для знайомств «зареєструвались» українські замки

У додатку для знайомств «Tinder» з’явились профайли українських замків, які перебувають в занедбаному стані.

Як пояснили в прес-службі ЛМР, таким незвичайним способом намагаються привернути увагу до проблеми та знайти спонсорів дляреставрації замків.

Проект «Один шукає музу» створили за ініціативи благодійного фонду «12 Вартових», які й намагаються зібрати кошти на відбудову 12 українських замків.

«Самотність руйнує. Саме тому вони там, де люди максимально відкриті до нових знайомств», — пояснюють ініціатори проекту.

Тож тепер серед дівчат та хлопців, які шукають собі пару у додатку для знайомств, з’явились замки-одинаки. Замки, де колись жили королі та графи, де вирішували долю європейських держав, збирали дорогоцінні бібліотеки та витвори мистецтва… Але тепер кожен з них покинутий. За попередньою оцінкою експертів, якщо не вжити заходів з реконструкції, замкам залишилося не більше 60 років до повної руйнації.

Зокрема профайли створили Поморянському, Свіржському замкам та палацу Жевуських-Лянцкоронських на Львівщині, Микулинецькому замку та Коропецькому палацу на Тернопільщині, Хустському замку та замку Сент-Міклош на Закарпатті, палацу Сангушків на Хмельниччині, замку Острозьких на Рівненщині, палацу Шувалових та садибі Даховських у Черкаській області, а також Шарівському замку у Харківській області.

Лише за добу в додатку «Tinder» замки зібрали сотні уподобань профілю, користувачі жваво цікавляться та долучаються до ініціативи.

Довідково: Проект «12 вартових» створили як громадську ініціативу з метою популяризації концесії, турботи про напівзруйновану культурну спадщину і допомоги 12 українським замкам. У планах проекту також змінити підхід до збереження пам'яток культурної спадщини, зупинити руйнування в конкретних замках і розповісти про проблему всьому світу. У межах проекту проводять роботи з пошуку архівних матеріалів, прямої допомоги замкам і палацам. У серпні 2019 року на базі проекту був створений однойменний благодійний фонд «12 вартових».

Читайте також: 10 палаців у Львові, про які ви могли не знати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
Високі оцінки користувачів за Стиль викладу
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...