• Головна
  • Епіфаній у Львові: коли й чому приїде Блаженніший митрополит Київський і всієї України
13:16, 16 серпня 2019 р.

Епіфаній у Львові: коли й чому приїде Блаженніший митрополит Київський і всієї України

Цими вихідними, 17 та 18  серпня, митрополит Епіфаній у Львові візьме участь в урочистостях з нагоди 30-ї річниці Третього  відродження Української автокефальної православної церкви.

За даними прес-служби Львівської міськради, до святкових заходів залучать 35 єпископів, які представлятимуть усі єпархії України, на чолі з Блаженнішим митрополитом Київським та всієї України - Епіфанієм.

На вихідних у Львові запланована низка святкувань, зокрема, урочиста академія у Оперному театрі, панахида та всенічна у львівській Петро-Павлівській церкві.

Цю церкву обрали не випадково, адже саме тут був епіцентр  відродження УАПЦ наприкінці минулого століття.

Серед іншого, митрополит Епіфаній очолюватиме літургію у винниківському Свято-Володимирському храмі ПЦУ, де також візьмуть участь три хори.

Читайте також: Львів з висоти пташиного лету: найкращі оглядові майданчики в місті

Зазначимо, митрополит Епіфаній прибуде вже вдруге  до Львова: перед цим Блаженніший бував у Львові в квітні цього року, коли привіз  "Кікську" ікону із зображенням Матері Божої, яка нібито має чудотворні власнивості.

Додамо, що святкування, приурочені до тридцятої річниці Третього відродження УАПЦ розпочалися у Львові вже сьогодні, 16 серпня, відкриттям тематичної фотовиставки на площі Ринок, 1.

У суботу, 17 серпня, об 11:30 на вул. Стефаника,2  у фонди Національної наукової бібліотеки України ім. В. Стефаника передадуть книгозбірню Патріярха Димитрія.

О 12:45 у Львівській опері урочисто погасять тематичну пам’ятну марку та відбудеться урочиста академія.

Згодом, о 16:00 покладуть квіти та помоляться за спочилих захисників України на Личаківському цвинтарі, тоді ж відбудеться літія на могилі ініціатора ІІІ відродження УАПЦ Патріярха Димитрія. Завершиться другий день святкувань всенічною відправою у Петро-Павлівському храмі ПЦУ (вул. Личаківська, 82А) о 17:00.

Читайте також: Круті музичні новинки від українських виконавців, - ВІДЕО

У неділю, 18 серпня, о 8:45 митрополит Епіфаній відвідає Свято-Володимирський храм ПЦУ у Винниках (вул. Патріарха Димитрія, 2А) та відслужить літургію за участі 32 єпископів та понад 250 священнослужителів ПЦУ.

На найближчих вихідних у Львові очікують також чимало паломників.

Довідково: 19 серпня 1989 року, у  Петро-Павлівському храмі Львова Володимир Ярема (через чотири роки більш відомий як патріарх УАПЦ Димитрій) проголосив Третє відродження Української автокефальної православної церкви. Ця подія була важливою тим, що дозволила відійти українським вірянам та духовенству від Московського патріархату та розпочати чергове формування власної Церкви.

Нагадаємо, що Митрополит Епіфаній (мирське ім’я - Сергій ДУменко) родом із села Вовкове на Одещині. У грудні минулого року став митрополитом Київським та всієї України, предстоятелем Православної церкви України. Має ступінь доктора наук з богослів’я, бу митрополитом Переяславським і Білоцерківським УПЦ КП, ректором однієї з кафедр Київської православної богословської академії, членом Національної спілки та Міжнародної федерації журналістів.

Читайте також: 10 культових будівель у Львові, які збудував легендарний Іван Левинський, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,50
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...