• Головна
  • Невакцинованих дітей більше не допускатимуть до шкіл та дитячих садків
12:04, 15 серпня 2019 р.

Невакцинованих дітей більше не допускатимуть до шкіл та дитячих садків

Невакциновані діти, за витятком тих, які мають медичні протипоказання до щеплень, більше не зможуть відвідувати школи та дитячі садки.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки України.

Згідно з ст.15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», дітям, які не отримали щеплень за Національним календарем, відвідувати заклади освіти не дозволяється. Тож Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти і науки закликають батьків до 1 вересня зробити дітям усі необхідні щеплення.

Оскільки в Україні ускладнена епідемічна ситуація та вже два роки триває спалах кору, то такою нормою вирішили захистити здоров’я та життя дітей. Перебування нещеплених дітей в організованих колективах створює ризик виникнення спалахів інфекційних хвороб, що є загрозою для життя та здоров’я не лише учнів, а й членів їхніх сімей та працівників закладів освіти.

«Підготовка до школи – це не тільки про те, що треба купити зошити та щоденники. Це, насамперед, про здоров’я. В умовах колективу невакцинованих дітей інфекція поширюється дуже швидко. І саме тому щоразу з початком навчального року кількість хворих на інфекційні хвороби різко зростає. Цього року ми хочемо запобігти цьому заздалегідь. І для цього нам потрібна допомога батьків – вакцинуйте своїх дітей, щоб захистити їх», – зазначила в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Також раніше Верховний суд підтвердив, що садочки і школи мають право не допускати невакцинованих дітей до освітніх закладів. У Постанові йдеться про те, що держава має забезпечити баланс між правом дитини отримати дошкільну освіту і правами інших дітей.

«Вимога щодо щеплень закріплена законом та підтверджена рішенням Верховного суду, тобто слідувати цим правилам має кожен з нас. Якщо батьки відмовляються від вакцинації, то вони мають право обрати альтернативну форму навчання, наприклад, дистанційну чи індивідуальну», – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

У випадку, якщо батьки раніше зробили фальшиві довідки про щеплення своїх дітей, вони можуть безперешкодно та безоплатно вакцинувати дітей. Для цього потрібно звернутися до свого сімейного лікаря або педіатра.

Додамо, відповідно до календаря щеплень, діти до 6 років повинні мати щеплення проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту та краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та Хіб-інфекції. У 6 років дітям роблять ревакцинацію проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту. А якщо в дитини є протипоказання, їй надається відповідна довідка на підставі даних обов’язкового медичного профілактичного огляду дитини за участю лікаря педіатра та інших лікарів-спеціалістів. Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу.

Читайте також: Де поїсти у Львові нестандартного морозива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...