• Головна
  • Частину "Укрзалізниці" можуть продати іноземним інвесторам
21:32, 12 серпня 2019 р.

Частину "Укрзалізниці" можуть продати іноземним інвесторам

Частину акцій "Укрзалізниці" планують продати іноземним інвесторам для того, щоб залучити кошти до компанії для проведення модернізації.

Про це повідомив голова "Укрзалізниці" Євген Кравцов в інтерв’ю "УНІАН".

Його бачення Укрзалізниці — це орієнтація на первинний випуск акцій компаній на біржу (IPO) та продаж частини акцій на відкритому ринку. За умови, що держава зберігає контроль над ключовим активом, але є залучені приватні інвестори, які б дали гроші на розвиток компанії. "Це б створило елемент додаткового контролю з боку приватних інвесторів", — зазначив Є. Кравцов.

За його словами, у світі існує багато схожих прикладів, так, найбільший в Польщі та другий в країнах ЄС оператор вантажних залізничних перевезень PKP "Cargo" пройшов через процедуру IPO.  

Ще одним прикладом, як розповів Кравцов, є австрійська компанія "Rail Cargo", яка купила державну угорську вантажну компанію. Від такого конгломерату отримали вигоду дві сторони, адже станом на сьогодні "Rail Cargo" разом з іншими активами за межами Австрії є другою на центральному європейському ринку з вантажних перевезень.  

Нагадаємо, Київ та Львів з'єднають додатковими "Інтерсіті" до Дня Незалежності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032 #новини #новини Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...