• Головна
  • У львівській Ратуші відновлять історичний вигляд сесійної зали, - ФОТО
10:33, 11 серпня 2019 р.

У львівській Ратуші відновлять історичний вигляд сесійної зали, - ФОТО

Днями у Львівській міськраді розпочали підготовку до ремонту у великій сесійній залі (кабінет 202), де зазвичай відбуваються пленарні засідання та апаратні наради.

Як повідомили у прес-службі мерії, мають намір відновити історичне розміщення зали та кольористику, а також - замінити інженерні мережі, підлогу, відремонтувати балкон, встановити систему опалення та кондиціонування.

За словами начальника управління "Секретаріату ради" Юрія Лукашевського, оновлена сесійна зала буде знову такою, як її функціонально проектували та якою вона збереглась на світлинах 1920-х років. Після змін, вона виглядатиме за традицією західних країн, де депутати сидять півколом та під час дебатів дивляться один на одного.

У львівській Ратуші відновлять історичний вигляд сесійної зали, - ФОТО, фото-1

Фото: сучасний вигляд сесійної зали у ЛМР

Втім, цей етап змін ще має пройти обговорення депутатського корпусу, і лише після погодження буде задіяним.

На балконі розмістять місця для мешканців міста, журналістів та запрошених до виступу громадян. Окрім цього, планують встановити систему голосування, яка унеможливлює кнопкодавство.

"Це буде перша сесійна зала в містах України, де буде так облаштовано залу для можливості ведення дискусій. Ми б хотіли, щоб Львів був прикладом для інших міст України, щоб у сесійних залах під час дебатів приймали виважені рішення", - зазначив Юрій Лукашевський.

Замовником робіт є ЛКП «Ратуша-сервіс», яка вже провела закупівлі по системі кондиціонування й опалення, вартістю понад 3,7 млн грн. Триває розгляд пропозицій для обрання підрядної організації, яка виконуватиме роботи. Вартість самих робіт оцінюють в розмірі 6 - 7 млн грн. Окремо купуватимуть меблі.

Автором концепції ремонтно-реставраційних робіт є Тарас Михаліха, який переконує, що перед початком робіт фахівці провели ґрунтовні дослідження зали - зондажі, оцінили історичну кльористику та ін. Замінювати планують лише ті елементи, які суттєво зношені (наприклад, підлога) чи втрачені (історична п'ята люстра).

Читайте також: Львівські та німецькі студенти відновили сходи на площі Осмомисла

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,86
EUR
42,80
42,85
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...