• Головна
  • Львівському та українському футболу виповнилось 125 років, - ФОТО
09:12, 15 липня 2019 р.

Львівському та українському футболу виповнилось 125 років, - ФОТО

14-го липня у Львові, на території стадіону "Арена Львів" футбольним матчем та урочистостями відзначили 125-річчя українського футболу.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, саме у цей день 1894 року, на території Стрийського парку відбувся перший офіційний показовий футбольний матч в історії нашої країни.

За багаторічну сумлінну працю в галузі фізичної культури та спорту, вагомий особистий внесок у розвиток футболу Львівщини титулованих спортсменів Львівщини нагородили почесними грамотами та годинниками від Львівської обласної державної адміністрації.

Після цього на стадіоні «Арена Львів» відбувся матч між ветеранами національної збірної команди України та ветеранами ФК «Карпати».

Довідково: Історичний матч  14-го липня 1894-го року проходив між командами товариства «Сокіл» Львова і Кракова. «Gazeta Lwowska» повідомляла, що львівські футболісти грали у сірих гімнастичних штанях і білих футболках, а футболісти Кракова – у синіх штанях і білих футболках. Закінчилась гра перемогою львів’ян – 1:0 (переможний м'яч на 6-ій хвилині забив у північні ворота учень учительської гімназії Володимир Хомицький). На реванш гості з Кракова чекали 12 років, однак у наступному поєдинку знову програли. Саме тому місто Лева вважають колискою українського футболу.

Читайте також: Як виглядає виставка біблійних рослин у Львівському музеї історії релігії, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...